Met de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Enisey Krasnoyarsk is er een einde gekomen aan het Europese avontuur van Zorg en Zekerheid Leiden. In de strijd om de Basketball Cup was de Leidse ploeg uitgeschakeld door Landstede Hammers. Daarom kan de focus nu volledig verlegd worden naar de competitie.

De jacht op een goede klassering met het oog op de play-offs kan zaterdag verder opgepakt worden. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het in Friesland dan op tegen Aris Leeuwarden. Eerder dit seizoen leverde de Leidse ploeg in Friesland twee punten in doordat het aantal homegrown spelers niet aan de voorwaarden voldeed. Daardoor werd de 66-77 overwinning omgezet in een reglementaire 20-0 nederlaag.

Tayler Persons eindigde dat duel met 17 punten, 5 rebounds en 7 assists. De spelmaker van Zorg en Zekerheid Leiden zal zo goed als zeker niet in actie komen in het Kalverdijkje. Jarvis Willliams sloot dat duel af met 15 punten en 9 rebounds. Braxton Huggins tekende voor 12 punten, maar over zijn meespelen kan nog geen uitsluitsel worden gegeven. Worthy de Jong en Drago Pasalic kwamen tot 11 punten.

Aris Leeuwarden heeft wel vaker goede wedstrijden gespeeld, echter zonder te winnen. Daardoor hebben de Friezen in de race voor de zesde plek toch nog een behoorlijke achterstand op de huidige nummer zes Basketbal Academie Limburg. Aris Leeuwarden zou dolgraag opnieuw twee punten afhandig willen maken van Zorg en Zekerheid Leiden.

Het is de vraag of dat er in zit. In vergelijking met dat eerste duel ontbreekt vanwege een langdurige blessure Tim Hoeve. . De jonge Belgische guard Cedric DeDecker is op de terugweg van een blessure. Samuel Idowu ontbrak vorige week in het bekerduel tegen Apollo Amsterdam vanwege een enkelkwetsuur.

Andy Mazurczak, de spelmaker van de formatie van coach Ferried Naciri, keek in het eerste duel nog geblesseerd toe, net als Craig Osaikhwuwuomwan. Torben Tönjann teisterde destijds de Leidse verdediging met vijf driepunters.

Op 4 december speelde Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis tegen Aris Leeuwarden. De Leidse ploeg won dat treffen weliswaar met 73-62, maar moest toestaan dat de Friezen tot in het vierde kwart in de wedstrijd bleven. Jarvis Williams noteerde 20 punten voor Zorg en Zekerheid Leiden. Tayler Persons (7 assists) en Worthy de Jong sloten dat duel met 15 punten af.

Samuel Idowu was de grote man in dat treffen. De Amerikaanse big man eindigde met 18 punten wat mede te danken was aan maar liefst 10 aanvallende rebounds. Arunas Mikalauskas kwam tot 16 punten, Mazurczak noteerde 11 punten, 7 rebounds en 9 assists.

Net als bij Zorg en Zekerheid Leiden is het dus nog afwachten met welke spelers Aris Leeuwarden zaterdag gaat aantreden. Hoe dan ook, de wedstrijd begint om 20.00 uur.


ArisLeeuwarden Eredivisie

Meer nieuwsberichten