Zorg en Zekerheid Leiden begint aankomende zondag om 15.00 uur de finale van de Nederlandse play-offs tegen Donar. De Groningse formatie won dinsdagavond het vierde duel tegen Heroes Den Bosch. Daarmee werd de eindstand in deze serie 3-1 voor Donar.

Beide ploegen hebben regelmatig tegenover elkaar gestaan in de play-offs, maar met name in de halve finales. Het is pas de derde finale van de Nederlandse play-offs tussen beide ploegen. In 2011 won Zorg en Zekerheid Leiden de titel door in die legendarische zevende wedstrijd met drie verlengingen van Donar te winnen.

In 2018 was het ook een finale om het landskampioenschap. Donar won die serie met 4-0. Vorig jaar stonden beide ploegen in de finale van de BNXT play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden won het eerste duel in Groningen met 72-75. In eigen huis was er een eindsprint nodig om Donar eronder te houden: 71-70.

Dit seizoen hebben beide ploegen vier keer tegen elkaar gespeeld. Op 17 november werd het in de Vijf Meihal 84-68 voor Zorg en Zekerheid Leiden. Ook op 6 december ging de winst naar de Leidse formatie. In Groningen werd het 62-70. Ook in de strijd om de Basketball Cup troffen beide ploegen elkaar in januari in drie dagen tijd twee keer. In MartiniPlaza pakte Donar de winst met 68-63. In de return werkte Zorg en Zekerheid Leiden die achterstand weg: 76-63. Zorg en Zekerheid Leiden pakte vervolgens de Basketball Cup.

Het eerste duel is dus zondag om 15.00 uur in de Vijf Meihal. Wedstrijd twee staat gepland voor dinsdag 23 mei om 19.30 uur. Op donderdag 25 mei wordt er dan weer in Leiden gespeeld, aanvang 20.30 uur. Indien noodzakelijk wordt er op zaterdag 27 mei om 19.30 uur weer in Groningen gespeeld. Mocht de finale uitdraaien op een beslissende vijfde wedstrijd, dan staat die gepland voor maandag 29 mei om 15.00 uur in de Vijf Meihal.


BNXT_League Donar Eredivisie Finale Play-offs

Meer nieuwsberichten