We schreven al eerder dat de maand januari vooral in het teken van The Hague Royals staat. Nadat er op 2 januari voor de BNXT League al met 27-88 was gewonnen in Den Haag, wordt er dit weekend twee keer gespeeld voor het bekertoernooi en dan woensdag nog weer voor de competitie.

Het zijn drukke tijden voor Zorg en Zekerheid Leiden. De Leidse ploeg strijdt momenteel op drie fronten tegelijk. In Rusland werd gisteren voor de FIBA Europe Cup gewonnen van het sterke Parma-Parimatch. Plaatsing voor de kwartfinale heeft Zorg en Zekerheid Leiden in eigen hand. In de BNXT League staat de Leidse ploeg op de tweede plaats, met slechts één nederlaag meer dan Heroes Den Bosch.

En dan is het nog de Basketball Cup. Na een eenvoudige zege tegen BV Hoofddorp is Zorg en Zekerheid Leiden doorgedrongen tot de kwartfinale. Daarin mag de Leidse ploeg het dus opnemen tegen The Hague Royals. De kwartfinale bestaat uit twee duels en die worden allebei dit weekend afgewerkt. Op zaterdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden om 20.00 uur thuis tegen de ploeg uit de Residentiestad. De return vindt een dag later plaats, eveneens om 20.00 uur. Kijken dus via de diverse livestreams.

Op 2 januari was er een enorm verschil tussen beide ploegen. The Hague Royals was niet ingespeeld en niet scherp genoeg. Zorg en Zekerheid Leiden had in de winterbreak redelijk doorgetraind en dat betaalde zich uit.

Sindsdien hebben de Royals nog twee keer verloren, maar er werd wel beter gespeeld. Tegen Yoast United werd het in Bemmel 87-83, afgelopen zondag werd het Donar lang lastig gemaakt. De Royals bleven in de eerste helft goed bij (38-35), wat mede te danken was aan 15 punten van Jens te Velde. Na de pauze maakte Donar dan wel het verschil: 58-85. Daarbij moet dan wel worden aangetekend dat zowel Deividas Kumelis, Laurens Bijnsdorp als Arben Camaj niet meespeelden.

Als dit trio dit weekend wel van de partij is, zal de ploeg uit Den Haag mogelijk meer tegenstand bieden dan in het duel van 2 januari. Mocht de Leidse formatie een ruime voorsprong nemen, dan is het ook niet ondenkbaar dat coach Geert Hammink zijn vaste kern van spelers meer rust gaat geven en de jongere spelers wat meer speelminuten. Hoe dan ook, Zorg en Zekerheid Leiden is de te kloppen favoriet in deze tweestrijd.


BasketballCup Eredivisie TheHagueRoyals Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten