Zorg en Zekerheid Leiden neemt het woensdag om 20.00 uur opnieuw op tegen Yoast United. Het is de derde ontmoeting tussen beide ploegen in anderhalve week. Zorg en Zekerheid Leiden kan zich kwalificeren voor de halve finale van de TOTO Basketball Cup.

Nadat Zorg en Zekerheid Leiden in Bemmel voor de competitie een 83-79 nederlaag leed, werd afgelopen zaterdag duidelijk gemaakt dat de nederlaag een missertje was. Via een 0-26 run, die deels al aan het eind van het tweede kwart werd ingezet, boekte Zorg en Zekerheid Leiden een overtuigende 65-81 overwinning. Dit betekent dat de Leidse formatie woensdagavond met 15 punten verschil mag verliezen om zich toch bij de laatste vier te scharen.

Ondanks het gemis van Stan van den Elzen en Roeland Schaftenaar, speelde Zorg en Zekerheid Leiden een degelijke wedstrijd, zoals het enkele dagen eerder ook al in Varese had gedaan. Het verschil liep zaterdagavond even op naar 29 punten: 35-64. In het laatste kwart wist Yoast United de marge wel te verkleinen, maar een nieuwe Leidse nederlaag zat er bij lange na niet in.

Verdedigend had Zorg en Zekerheid Leiden de zaakjes goed op orde. Roel van Overbeek kwam niet verder dan 1 punt, terwijl C.J. Keyser jr. op 8 punten bleef steken. Samuta Avea, in de competitiewedstrijd de beste man op het Bemmelse planker met 30 punten en 8 rebounds, kon dit keer geen stempel op de wedstrijd drukken. Hij bleef nu steken op 17 punten en 8 rebounds. Ike Nweke kwam eveneens uit op 17 punten. Yoast United kreeg wel veel steun van Wietze Nossek, die mede door vier rake driepunters op 15 punten uitkwam.

Zorg en Zekerheid Leiden bracht zeven spelers binnen de lijnen. Zes van hen wisten 8 punten of meer aan te laten tekenen. Alex Gross werd topschutter met 18 punten. Luuk van Bree en Tajion Jones waren goed voor 17 punten. Marijn Ververs sloot het duel af met een double double: 12 punten en 10 assists. Een groot deel van het verschil kwam naar voren als je de punten na balverlies bekijkt. Zorg en Zekerheid Leiden strafte 18 keer balverlies van Yoast United af en maakte daaruit 24 punten. Zorg en Zekerheid Leiden had zelf 10 keer balverlies en dat werd vertaald naar 11 punten voor Yoast United.

Dit is de voorlaatste thuiswedstrijd van het succesvolle kalenderjaar 2023, waarin vier kampioenschappen gevierd konden worden. Op zaterdag 23 december staat de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op de rol. Dat is dan de basketbalklassieker tegen Heroes Den Bosch.


BasketballCup Bekertoernooi Eredivisie Preview Thuiswedstrijd TOTO YoastUnited

Meer nieuwsberichten