Afgelopen week kwam Zorg en Zekerheid Leiden twee keer in actie. Tot twee keer toe toonde de Leidse basketbaltrots twee verschillende gezichten. Welk gezicht toont de ploeg zaterdagavond in Bemmel, als Zorg en Zekerheid Leiden op herhaling gaat tegen Yoast United? Dat is de vraag die zaterdagavond vanaf 20.00 uur duidelijk moet worden.

Zonder Stan van den Elzen kwam Zorg en Zekerheid Leiden tegen Yoast United niet goed uit de verf. De ploeg uit Bemmel had dit seizoen pas één keer gewonnen en verdubbelde het aantal winstpartijen door de Leidse formatie pootje te lichten met 83-79. In het tweede deel van het derde kwart sloeg Yoast United aan de hand van uitblinker Samuta Avea (30 punten en 8 rebounds) een gaatje, dat na één minuut spelen in het laatste kwart 16 punten bedroeg: 68-52. Zorg en Zekerheid Leiden kwam daarna wel door met een 0-14 run, maar wist niet langszij te komen en moest zodoende de tweede nederlaag van het seizoen incasseren. Tajion Jones noteerde 19 punten. Bij Yoast United deden ook Ike Nweke (16 punten), C.J. Keyser jr. (14 punten) en Roel van Overbeek (4 rake driepunters voor 12 punten) van zich spreken.

Het spel van zondag in Bemmel was niet hoopgevend voor een goed resultaat in Varese, waar de ploeg de tweede wedstrijd van de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup moest afwerken. Nog steeds zonder Stan van den Elzen en met een niet-inzetbare Roeland Schaftenaar op de bank moest het dus aankomen op het spel van de zeven andere spelers.

Dat hebben ze in Varese geweten. De Italiaanse formatie dacht eenvoudig twee punten bij te kunnen schrijven en maakte daar lange tijd ook aanspraak op. Zorg en Zekerheid Leiden liet zich echter niet overrompelen en kwam telkens terug van een achterstand. Om de wedstrijd in de slotfase winnend af te sluiten met 79-82. Er werd hard gewerkt, verdedigend werd er geknokt voor iedere centimeter en aanvallend lieten de geijkte kanonnen zich zien. Tajion Jones was ongenaakbaar met 30 punten (6 uit 7 driepunters), Luuk van Bree speelde een matige eerste helft, maar was in de tweede helft, vooral in de slotfase, van groot belang voor de ploeg en speelde als in de eerste twee wedstrijden van de FIBA Europe Cup. Met als gevolg 19 punten en 8 rebounds. Alex Gross droeg een steentje bij met een double double: 13 punten en 11 rebounds. Maarten Bouwknecht en Marijn Ververs deelden ieder 7 assists uit. Kortom, in Varese zag je een totaal ander Zorg en Zekerheid Leiden opereren.

Als Zorg en Zekerheid Leiden zaterdagavond dezelfde intensiteit op het plankier in Bemmel kan leggen, dan kan er zeker een beter resultaat behaald worden dan afgelopen zondag. En dat zou dan een stap in de goede richting van de halve finale van de TOTO Basketball Cup zijn. Nu gaat het in het bekertoernooi om twee wedstrijden, dus ook aankomende woensdag (aanvang 20.00 uur) zal de thuiswedstrijd in Arena 1574 er nog toe doen.

De wedstrijd van zaterdagavond is live te volgen via het YouTube kanaal van United Basketball.


BasketballCup Bekertoernooi Eredivisie Kwartfinale TOTO Uitwedstrijd YoastUnited

Meer nieuwsberichten