Voor de derde keer in vijf dagen en de vierde keer in drie weken tijd neemt Zorg en Zekerheid Leiden het vanavond om 20.30 uur op tegen The Hague Royals. De drie vorige duels werden stuk voor stuk overtuigend gewonnen door de Leidse formatie.

Het laatste duel met de ploeg uit Den Haag is er eentje voor de BNXT League. De twee wedstrijden van afgelopen weekend waren immers voor de Basketball Cup. Dat leverde winstpartijen op van 80-62 (in Leiden) en 56-89 (in Den Haag). Op 2 januari werd het in Den Haag voor de BNXT League 27-88.

Zo’n verschil zal het vanavond niet worden. The Hague Royals heeft inmiddels wat meer spelritme dan destijds. Waar de Haagse ploeg amper trainde, daar ging Zorg en Zekerheid Leiden volledig door en dat betaalde zich in de wedstrijd uit.

Bij een zege is het al zeker dat Zorg en Zekerheid Leiden zich plaats voor de Elite Gold. Als de resterende vier duels louter nederlagen opleveren (en dus 4 punten), zelfs dan is de Leidse formatie niet meer te achterhalen door de achtervolgers. Donar en Landstede Hammers hebben van die groep de beste papieren, de drie andere kanshebbers zijn Aris Leeuwarden, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en Yoast United, dat verreweg het minste aantal duels heeft gespeeld. Dat The Hague Royals als laatste gaat eindigen, is al wel zeker, zelfs als de ploeg van Bert Samson de laatste drie wedstrijden in winst omzet.

In de wedstrijden tegen The Hague Royals kon coach Geert Hammink snel naar de bank gaan. Maarten Bouwknecht was er dan dit weekend niet bij, maar zijn rol werd prima ingevuld door Jamayro de Windt. Ook Quincy Tjon Affo kreeg meer speeltijd dan gebruikelijk, terwijl de spelers die normaal gesproken veel minuten maken deze keren wat meer rust konden pakken. Afgaande op de laatste wedstrijden zou dat vanavond ook weer het geval kunnen zijn. Niettemin is het wel zaak om scherp te blijven, want zaterdag komt Donar naar Leiden en daarna volgen twee Europese duels.


BNXT_League Eredivisie TheHagueRoyals Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten