Zorg en Zekerheid Leiden treedt komende zaterdag om 20.00 uur aan voor de derde thuiswedstrijd sinds de herstart van de Dutch Basketball League. Tegenstander is Aris Leeuwarden, dat twee van de eerste drie wedstrijden heeft gewonnen. De wedstrijd is uiteraard weer te volgen via het platform van Eyecons.

In de voorbereiding hebben beide ploegen in Friesland al tegen elkaar gespeeld. De Leidse ploeg won dat treffen met 86-98, maar stond enkele minuten na de start van het vierde kwart 22 punten voor: 57-79. Geert Hammink kreeg alle gelegenheid om de speeltijd ruim te verdelen. Met 28 minuten kreeg Michael Finke de meeste speeltijd. Worthy de Jong bleef uit voorzorg aan de kant. Zijn plaats in de starting five werd ingevuld door Romano Sibilo. Ook de andere jongelingen (Jamayro de Windt, Max Pikaar, Kevin Jonathan en Calvin Poulina) kregen de nodige minuten toebedeeld.

Emmanuel Nzekwesi, momenteel topscorer van de Dutch Basketball League met gemiddeld 25.3 punten per wedstrijd, werd in de oefenwedstrijd topschutter van de Leidse ploeg met 23 punten. Finke en Giddy Potts tekenden voor 20 punten, terwijl Carrington Love goed was voor 18 punten. Jean-Victor Mukama (in balbezit op de foto van Adrie Hoogesteger) was namens Aris, dat zonder Craig Osaikhwuwuomwan aantrad, goed voor 30 punten.

Aris Leeuwarden is de langste ploeg van de Dutch Basketball League. De gemiddelde lengte van de selectie bedraagt bijna 1.99 meter. Zorg en Zekerheid Leiden zit net aan 1.96 meter. De formatie van de jonge Belgische coach Ferried Naciri kan bijvoorbeeld de langste speler van de competitie opstellen, namelijk de 2.18 meter lange Giannis Dimakopoulos. De Griek valt nog niet op met hoge scores (gemiddeld 6.3 punten), maar plukt wel 9 rebounds van de borden. Daarmee staat hij derde in de Dutch Basketball League achter Thomas van der Mars en Nzekwesi die allebei een gemiddelde hebben van 10.3 rebounds.

Daarnaast meet Craig O. ook nog altijd 2.11 meter. De muzikale forward is met gemiddeld 15 punten (en 7 rebounds) topscorer van Aris Leeuwarden. Chad Frazier noteert gemiddeld 13 punten per wedstrijd. Reinder Brandsma buffelt zich naar 9.7 punten per duel. Mukama, destijds dus goed voor veel punten tegen Zorg en Zekerheid Leiden, heeft een gemiddelde score van 9 punten.

Aris Leeuwarden heeft overwinning staan tegen de debutanten The Hague Royals (66-86) en Almere Sailors (78-69). In Rotterdam werd met 82-56 verloren van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Zorg en Zekerheid Leiden is nog ongeslagen en scoort gemiddeld 99 punten per wedstrijd en krijgt slechts 70.67 punten per duel tegen.

Na de fraaie 98-67 overwinning op Donar en de 96-69 zege tegen Basketbal Academie Limburg schoot Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen zaterdag in Amsterdam opnieuw met scherp. Apollo werd met 76-103 verslagen. Mocht Zorg en Zekerheid Leiden het duel zaterdag in winst omzetten, dan komt Geert Hammink met een 4-0 opening op gelijke hoogte met Paul Vervaeck (2016-2017) en Rolf Franke (2018-2019). Alleen Eddy Casteels (seizoen 2014-2015, zes zeges op rij) en Paul Vervaeck (seizoen 2017-2018, acht zeges op rij) kenden een betere seizoenstart.


ArisLeeuwarden Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten