Tijdens de loting voor de kwalificatieronde voor de FIBA Europe Cup is Zorg en Zekerheid Leiden vandaag gekoppeld aan BC Beroe. Deze in 1958 opgerichte Bulgaarse club speelt haar thuiswedstrijden in Stara Zagora. Zorg en Zekerheid Leiden begint met een uitwedstrijd.

Tien clubs moeten een voorronde afwerken om door te kunnen stromen naar de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Zorg en Zekerheid Leiden behoorde tot de geplaatste formaties en mag derhalve de laatste wedstrijd in eigen huis afwerken.

De Leidse club speelde ook afgelopen seizoen een voorronde. Daarin werk afgerekend met het Oostenrijkse Kapfenberg. In de uitwedstrijd werd met 62-79 gewonnen, waarna de thuiswedstrijd een formaliteit was: 68-57. Zorg en Zekerheid Leiden overleefde de eerste en tweede groepsfase om uiteindelijk in de achtste finales te worden uitgeschakeld door de latere winnaar Dinamo Sassari.

BC Beroe eindigde afgelopen seizoen in de Bulgaarse competitie als tweede achter Levski Lukoil. In de play-offs ging het in de halve finale mis. BC Balkan, dat vorig seizoen New Heroes Basketball over twee wedstrijden wist te verslaan, was in vijf wedstrijden te sterk voor BC Beroe. BC Balkan veroverde uiteindelijk ook de Bulgaarse titel.

De eerste wedstrijd vindt op de 2 oktober plaats in de Municipal Hall. De return in Leiden staat gepland voor 9 oktober.

Groepsfase

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden de groepsfase bereiken, dan wordt de Leidse club in Group A ingedeeld. PVSK-Veolia Pécs uit Hongarije is de enige bekende tegenstanders.

Donar zou ook in deze poule kunnen belanden wanneer de Groningers in de laatste kwalificatieronde voor de Basketball Champions League sneuvelen. SL Benfica speelt in de eerste kwalificatieronde tegen Donar, in de laatste voorronde staat Mornar Bar uit Slovenië op de rol. De verliezer van deze laatste voorronde sluit aan in Group A.

De vierde deelnemer is op 20 september bekend. De verliezer van de tweestrijd tussen Inter Bratislava (Slowakije) en het Zwitserse Frobourg Olympic komt ook in Group A terecht.


Eredivisie EuropeCup

Meer nieuwsberichten