Zorg en Zekerheid Leiden, dat op basis van het landskampioenschap Europees basketbal had kunnen spelen, ziet af van dit recht. De Basketball Champions League was sowieso geen optie vanwege het te geringe aantal toeschouwersplekken in Sportcomplex 1574. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden heeft besloten om ook niet deel te nemen aan de FIBA Europe Cup, waar de Leidse ploeg afgelopen seizoen nog opzien baarde met verrassende resultaten tegen Duinkerken en Varese.

Aan die beslissing lagen diverse redenen ten grondslag. Zo is de BNXT League flink uitgebreid, wat leidt tot acht competitiewedstrijden meer in het reguliere seizoen ten opzichte van afgelopen seizoen. Dat maakt het schema alleen al flink intensiever.

Daarnaast ligt de focus komend seizoen op de opbouw van een nieuw team. Sterkhouders als Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht, Luuk van Bree en de drie Amerikanen zijn vertrokken. “De FIBA Europe Cup begint altijd vroeg in het seizoen”, geeft voorzitter Marcel Verburg aan. “Wij denken dat het nieuwe team er niet meteen staat.”

Verburg betreurt het dat Zorg en Zekerheid Leiden als kampioen niet Europa in gaat. “Het wordt er allemaal niet goedkoper op, terwijl we wel moeten investeren in de ploeg. Als kampioen wil je natuurlijk graag aan een Europese competitie meedoen. Ons doel is er volgend seizoen weer bij te zijn”, aldus Verburg.


Eredivisie EuropeCup

Meer nieuwsberichten