Zorg en Zekerheid Leiden werkt aankomende zaterdag een thuiswedstrijd af tegen Den Helder Suns. Waar de Leidse formatie inmiddels zes opeenvolgende wedstrijden gewonnen heeft (inclusief de bekerwedstrijd tegen Lokomotief 2), daar hebben de Suns momenteel een winning streak van drie wedstrijden in de BNXT League.

Het is toch een wat vreemd gezicht om de Suns op gelijke hoogte met Donar te zien staan. Dat zegt wel wat over beide formaties: presteren in Den Helder en teleurstelling in Groningen. Dan te bedenken dat de Helderse coach Peter van Noord te maken heeft met een hele rits aan blessures en een vertrokken Amerikaan in Darius Banks. Verder ontbraken afgelopen dinsdag nog Jake Biss, Dyon Halman, Kevin Bleeker, Jitze ter Haar en moest Van Noord een beroep doen op de ervaren Tom Koopman en Thomas van Dijk.

Bepalend voor het succes van de Suns zijn momenteel de twee ‘Sammen’: Sam Huurman en Sam van Oostrum. Onlangs zette Sam van Oostrum, de jongste telg van de familie Van Oostrum, de eerste triple double in de competitie neer sinds 2017, toen Carrington Love tot zo’n prestatie kwam. Afgelopen dinsdag was Van Oostrum goed voor een double double met 12 punten en 10 assists. Huurman kwam door met 24 punten en 11 rebounds.

In het eerste treffen met Zorg en Zekerheid Leiden, 8 oktober in Den Helder, waren vooral de twee Amerikanen een plaaggeest voor de Leidse formatie. Banks kwam tot 27 punten, Biss noteerde 21 punten. Van Oostrum was goed voor 15 punten. Huurman liep in dat duel een blessure op en speelde slechts 20 minuten, waarin hij 4 punten scoorde en 5 rebounds pakte.

Aan Leidse zijde was Erikas Venskus niet af te stoppen. De jonge Litouwer scoorde 24 punten en voegde daar 6 assists aan toe. Wesley Alcegaire tekende voor 17 punten, Deion Hammond kwam tot 16 punten. Ook Thomas Rutherford noteerde nog 12 punten. De 79-105 eindstand was meteen het grootste verschil in de wedstrijd, waarin Den Helder pas echt terrein prijs moest geven in het laatste kwart. Zorg en Zekerheid Leiden kende een goede start, sloeg meteen een gaatje van 10 punten en dat bleef zo tot aan het einde van het derde kwart.

Kom dus zaterdag naar de Vijf Meihal. De wedstrijd begint om 20.00 uur, maar als je iets eerder komt, dan kun je ook nog genieten van een heerlijke Glühwein, die aangeboden wordt door de Blauwe Brigade.


BNXT_League DenHelderSuns Eredivisie Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten