Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kroonde zich in mei voor de vijfde keer tot landskampioen, een van de drie grote prijzen die de Leidse basketbaltrots afgelopen seizoen in de wacht sleepte. Daaraan gekoppeld is deelname aan de kwalificatiewedstrijden voor de Basketball Champions League. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball ziet daar echter van af. Toch zal de formatie van coach Doug Spradley wel Europa in gaan trekken. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zal zich inschrijven voor de FIBA Europe Cup.

Zoals al lange tijd bekend is, voldoet de nieuwe hal niet aan de eisen van de FIBA. Zo is de capaciteit bijvoorbeeld niet toereikend om Basketball Champions League te mogen spelen. Dan moet je immers minimaal 3.000 toeschouwers kunnen ontvangen. “Met de toch al toenemende kosten vanwege de nieuwe hal heeft het geen zin om ons nog eens extra kosten op de hals te halen door naar een andere locatie uit te wijken”, geeft Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, te kennen. “Vandaar dat we niet gaan inschrijven voor de Basketball Champions League.”

Als landskampioen had Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het recht verdiend om kwalificatiewedstrijden te spelen voor de Basketball Champions League. Daar ziet de Leidse club dus van af. Er is een kans dat een andere Nederlandse ploeg nu de kwalificatieplek van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in gaat nemen.

FIBA Europe Cup
Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat zich wel inschrijven voor de FIBA Europe Cup. Als winnaar van de play-offs van de BNXT League stroomt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball meteen door naar de groepsfase. Dit houdt in dat de Leidse ploeg in elk geval zes Europese wedstrijden gaat spelen, waarvan drie in de eigen hal.


ChampionsLeague Eredivisie EuropeCup FIBA

Meer nieuwsberichten