Zorg en Zekerheid Leiden neemt het komende zondag op tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Het duel in Rotterdam begint om 14.00 uur. In oktober ging de Leidse ploeg nog redelijk kansloos onderuit in Rotterdam, maar dat waren niet allemaal dezelfde spelers die deze zondag tegenover elkaar komen te staan.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord mist onder meer Mohamed Kherrazi, die de rest van dit seizoen voor Kangoeroes Mechelen uitkomt. Ook de Amerikaan Dalven Brushier keerde na oktober niet meer terug in Rotterdam en is ook niet vervangen.

Zorg en Zekerheid Leiden miste destijds de geblesseerde Luuk van Bree en heeft de jonge Amerikanen Desure Buie en B.J. Stith inmiddels vervangen. Daarnaast heeft de Leidse ploeg een ongelooflijke vooruitgang geboekt ten opzichte van oktober. Niet alleen wordt er makkelijk gescoord (gemiddeld 92.5 punten per wedstrijd), er wordt ook beter verdedigd: gemiddeld 70.7 punten worden toegestaan aan tegenstanders van de Leidse formatie.

Wat dat laatste betreft spant de Rotterdamse formatie wel de kroon in de Dutch Basketball League. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord houdt tegenstanders namelijk op gemiddeld 62.8 punten. Aanvallend komen de Rotterdammers door met 77.8 punten.

Jeroen van der List is topscorer van de formatie van Toon van Helfteren met gemiddeld 16.6 punten. Arunas Mikalauskas gooide er in oktober tegen Zorg en Zekerheid Leiden 30 punten in, waaronder vijf van de 17 drietjes. De Litouwer is momenteel gemiddeld goed voor 16 punten. De Amerikaan Juan Davis (gemiddeld 13.4 punten) scoort 19 van zijn 67 punten vanaf de vrije worplijn. Ordane Kanda zit gemiddeld op 9 punten per duel, maar tekende in oktober voor 4 driepunters en 18 punten. Verdere inbreng komt van Mack Bruining, Coen Stolk en Raidell de Pree.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord heeft al twee nederlagen opgelopen, namelijk tegen Den Helder Suns en Heroes Den Bosch. Toevallig de twee uitwedstrijden die de Rotterdammers hebben afgewerkt. In eigen huis werden drie zeges geboekt, met ruime verschillen: tegen Apollo Amsterdam 36 punten verschil, tegen Aris Leeuwarden 26 en tegen The Hague Royals 22.

Zorg en Zekerheid Leiden is na zes wedstrijden nog steeds ongeslagen. De grote vraag is hoe het met de geblesseerden bij de Leidse ploeg staat. Tegen The Hague Royals ontbraken Michael Finke en Troy Koehler en viel Romano Sibilo geblesseerd uit. In die wedstrijd kwamen Giddy Potts (25 punten, 7 driepunters) en Emmanuel Nzekwesi (33 punten, 15 rebounds) bijzonder goed voor de dag. Het is voor de Leidse ploeg te hopen dat zij ook zondag hun goede vorm kunnen etaleren.


Eredivisie Feyenoord Preview Zeeuw&Zeeuw

Meer nieuwsberichten