Worthy de Jong van Zorg en Zekerheid Leiden is bij de verkiezingen van de seizoenprijzen in de Dutch Basketball League uitgeroepen tot Defensive Player of the year. Vanzelfsprekend maakt hij deel uit van het All Defense Team. Daarin is Emmanuel Nzekwesi als center opgenomen.

Met de titel Defensive Player of the year voert De Jong het All Defense Team aan. Voor de andere guardpositie viel de keuze op Leon Williams van Donar. DeMario Mayfield van Heroes Den Bosch en Juan Davis van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam zijn de twee forwards in het All Defense Team. Emmanuel Nzekwesi van Zorg en Zekerheid Leiden completeert het All Defense Team als center.

Worthy de Jong ging zowel bij de stemming voor Defensive Player of the year als bij de verkiezing van het All Defense Team fier aan kop. In beide categorieën eindigde Emmanuel Nzekwesi als tweede, Juan Davis als derde en Leon Williams als vierde. Toch was de keuze kennelijk lastig. Zo gaven de 37 stemgerechtigde coaches, aanvoerders en mediavertegenwoordigers punten aan maar liefst 42 verschillende spelers uit de DBL voor een plek in het All Defense Team.

Van dat vijftal maakt Worthy de Jong nu voor de vierde keer deel uit. Ook in 2015, 2016 en 2019 werd hij gekozen in het All Defense Team. De onderscheiding voor de beste verdedigende speler van de DBL gaat ook al voor de vierde keer naar Leiden. Eerder won Mohamed Kherrazi de titel drie keer.

Defensive Player of the year is een titel die De Jong mag toevoegen aan een divers lijstje van andere uitverkiezingen. In 2011 was hij de Most Improved Player van de Eredivisie. In 2016 was De Jong de MVP van de DBL en tevens de MVP van de All Star Game.


DefensivePlayeroftheYear Eredivisie Seizoenprijzen2021

Meer nieuwsberichten