In Leiden is het traditie dat supporters en sponsoren afscheid van het team kunnen nemen, zodra Zorg en Zekerheid Leiden uitgespeeld is. De Hometown Lounge, de plaats van handeling, barstte donderdagavond bijkans uit zijn voegen, want de aanloop van supporters en sponsoren was erg groot.

De massale opkomst is nogmaals een teken dat de Leidse fans en geldschieters dit seizoen hebben genoten van het spel van het vlaggenschip. Er werd snel en attractief basketbal gespeeld en dat ging er als zoete koek in.

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden, was de eerste spreker die het woord nam. Hij vertelde de aanwezigen hoezeer hij had genoten gedurende het afgelopen seizoen. Mooie wedstrijden in de FIBA Europe Cup tegen toch niet de minste ploegen van Europa, het seizoen afsluiten als eerste met slechts drie nederlagen en het veroveren van de Nederlandse beker. Dat het seizoen in mineur werd afgesloten met een nederlaag tegen Donar in de halve finale van de play-offs was een tegenvaller. “Wellicht duurde het seizoen te lang”, stelde Verburg.

De Leidse voorzitter bedankte alle vrijwilligers zonder wie er geen topbasketbal in Leiden gespeeld kan worden. Ook sprak hij zijn dank uit richting de sponsoren, want zonder geld kun je niet meedraaien in de top. Verburg liet tevens weten dat het aantal leden van de businessclub weer toeneemt, wellicht ingegeven door het mooie basketbal van afgelopen seizoen. En natuurlijk mocht iedere aanwezige voor zichzelf applaudisseren, want een grote schare vaste volgers is iets wat elke club zich wel wil toewensen. Tot slot liet Verburg weten dat aan het eind van de maand de voorverkoop voor de seizoenkaarten weer van start gaat.

Martin Hooijmans, de ‘speakert’ van dienst bij de wedstrijden, haalde vervolgens de vele mensen rond het team naar voren voor zover aanwezig: scouts, diëtiste, fysiotherapeuten, teamarts en de krachttrainers. Ook de filmers werden even in de spotlights gezet. Verburg nam even de microfoon over om Remco Zandbergen apart te bedanken. Hij gaat na twaalf jaar stoppen met het filmen van de wedstrijden en kreeg dan ook een keurig presentje van de voorzitter.

Vervolgens ging Hooijmans verder met het team, waarbij de teammanager, video analist en teamassistent niet werden vergeten. Voor alle coaches en spelers had Hooijmans een apart woordje klaar. Onder daverend applaus en soms begeleid door op de speler gerichte spreekkoren kreeg iedereen even zijn momentje. Iedereen kreeg een sjaal van de supportersvereniging en een wedstrijdshirt van afgelopen seizoen.

Nadat het officiële gedeelte was afgesloten was het moment aangebroken om de spelers apart nog eens te bedanken. Hier en daar werden handtekeningen verzameld en een foto met een van de favoriete spelers behoorde uiteraard ook tot de mogelijkheden en daarvan werd gretig gebruik gemaakt. Het was buiten al donker toen de laatste mensen de Hometown Lounge verlieten. Met natuurlijk maar één vraag in het achterhoofd: welke spelers zullen we komend seizoen weer terugzien in Leiden?


Afscheid Eredivisie

Meer nieuwsberichten