Het basketbalseizoen 2018-2019 is voor Zorg en Zekerheid Leiden helaas tot een einde gekomen; wellicht vroeger dan verwacht of gehoopt. Traditioneel wordt het seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden afgesloten met een afscheidsbijeenkomst in de Hometown Lounge. Dit gaat morgen (donderdag 16 mei) gebeuren. Het officiële gedeelte van deze bijeenkomst begint om 20.00 uur, maar je kunt al binnenlopen vanaf 19.30 uur.

Ondanks de vroege uitschakeling in de play-offs (Donar was met 3-0 te sterk) kan Zorg en Zekerheid Leiden terugzien op een uitstekend seizoen. Voor het eerst sinds 2013 moest er weer ruimte in de prijzenkast gemaakt worden, want de Leidse ploeg versloeg Landstede Basketbal in de bekerfinale. Na 2010 en 2012 was dit de derde keer dat Zorg en Zekerheid Leiden de beker in ontvangst mocht nemen.

Zorg en Zekerheid Leiden baarde ook opzien in het toernooi van de FIBA Europe Cup. Na de voorronde werden twee groepsfases overleefd. Erkende topploegen als Sakarya BSB (Turkije), Bakken Bears (Denemarken), Kataja Basket (Finland) en Oradea (Roemenië) moesten Zorg en Zekerheid Leiden één en soms wel twee keer feliciteren. In de achtste finales maakte de Leidse ploeg het leven van de latere toernooiwinnaar Dinamo Sassari (Italië) bijzonder zwaar.

In de reguliere competitie vestigde en evenaarde Zorg en Zekerheid Leiden diverse records. Het meest opzienbarende was natuurlijk het feit dat de Leidse ploeg geen enkele wedstrijd buiten de Vijf Meihal verloor. Het leverde Zorg en Zekerheid Leiden een eerste plaats op met slechts drie nederlagen. Helaas kon die trend in de play-offs niet worden doorgezet.

Misschien nog wel interessanter was de manier waarop deze successen tot stand kwamen. Zorg en Zekerheid Leiden speelde snel en attractief basketbal en elke wedstrijd zat vol met bijzondere highlights. Het was oogstrelend basketbal waar de supporters, maar ook de basketbalkenners van konden genieten.

Alle supporters zijn morgenavond welkom om afscheid te komen nemen van het team en de staf. Natuurlijk kun je op de foto met je helden of handtekeningen verzamelen. Voor drankjes en bittergarnituur wordt gezorgd! Kom donderdag naar de Hometown Lounge om voor de laatste keer dit seizoen te laten zien dat je achter Zorg en Zekerheid Leiden staat!


Afscheid Eredivisie

Meer nieuwsberichten