Zorg en Zekerheid Leiden komt pas op 2 maart weer in actie, maar dat geldt niet voor Marijn Ververs en Luuk van Bree. Zij hebben zich gemeld bij Arik Shivek, de bondscoach van de Orange Lions, voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor EuroBasket 2025.

De Orange Lions openen meteen al met een sleutelwedstrijd. Op vrijdag 23 februari wordt er om 20.30 uur in Newcastle gespeeld tegen Groot-Brittannië. Op maandag 26 februari spelen de Orange Lions om 19.30 uur de thuiswedstrijd tegen Griekenland. Niet in Almere, maar in Den Haag op Sportcampus Zuiderpark. Dat duel is al helemaal uitverkocht.

De Nederlandse ploeg is ingedeeld in Group F, samen met de teams van Griekenland, Tsjechië en Groot-Brittannië. Drie van deze vier ploegen kwalificeren zich voor EuroBasket 2025. Tegen elk team wordt één keer thuis en één keer uit gespeeld.

Shivek heeft zestien spelers geselecteerd. Buiten Marijn Ververs en Luuk van Bree zijn dat Yannick Franke, Keye van der Vuurst de Vries, Matt Haarms, Leon Williams, Dylan van Eyck, Emmanuel Nzekwesi, Terrence Bieshaar, Boy van Vliet, Boyd van der Vuurst de Vries, Yannick Kraag, Willem Brandwijk, Menno Dijkstra, Kai Edwards en Charlon Kloof.

Of Ververs en Van Bree daadwerkelijk in actie komen, zal nog moeten blijken. Van de zestien geselecteerden mogen er immers maar twaalf per wedstrijd opgesteld worden.


Eredivisie EuroBasket2025 OrangeLions

Meer nieuwsberichten