Zorg en Zekerheid Leiden sluit de crossborder fase komende vrijdag af met een thuiswedstrijd tegen Kangoeroes Basket Mechelen. Een ietwat afwijkende speeldag, maar dat heeft te maken met het BNXT Awards Gala dat voor zaterdagavond gepland staat. De wedstrijd op vrijdag begint overigens om 20.00 uur.

Dat Zorg en Zekerheid Leiden als Nederlandse winnaar uit de Elite Gold naar voren komt, was na de afgelopen speelronde al duidelijk. De Leidse ploeg heeft in de hele Nederlandse play-offs thuisvoordeel en komt pas in de halve finale in actie tegen de winnaar van de strijd tussen Landstede Hammers en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft dit seizoen al twee keer tegen Kangoeroes Basket Mechelen gespeeld, beide keren in de Winketkaai. Het eerste duel vond al op 28 augustus plaats. Het was een oefenwedstrijd met het oog op de kwalificatiewedstrijden voor de Basketball Champions League. De Leidse ploeg kende een sterke start, kwam met 16-28 voor, maar keek bij rust toch tegen een achterstand van vijf punten aan: 44-39. In de tweede helft maakten beide ploegen een runnetje, maar aan het einde stond die marge van vijf punten nog steeds op het bord: 90-85.

Op 4 maart ging de Elite Gold van start. In de openingsronde troffen beide ploegen elkaar wederom en weer was er op het eind een verschil van vijf punten in het voordeel van de ploeg uit Mechelen: 98-93. “We begonnen te slap aan de wedstrijd”, gaf Luuk van Bree voor de camera’s van Ziggo Sport te kennen. Vlak na het begin van het tweede kwart keek Zorg en Zekerheid Leiden tegen een achterstand van 13 punten aan. Halverwege het vierde kwart genoot de Leidse ploeg een voorsprong van 81-85, maar de winst kon niet over de streep getrokken worden.

In de Elite Gold heeft Kangoeroes Basket Mechelen pas één nederlaag moeten slikken. Donar wis t in Groningen met 71-66 van de Belgische formatie te winnen. Recent werd er net aan in Den Bosch gewonnen: 75-76. Afgelopen zaterdag was Kangoeroes Basket Mechelen nog met 92-84 te sterk voor Landstede Hammers. Topscorer Myles Stephens (14.6 punten), Jonas Foerts en Wen Mukubu bleven in dat duel overigens aan de kant. Dat Mukubu gaat spelen is uiterst twijfelachtig. Hij is recent geopereerd en mogelijk zit zijn seizoen er al op. Stephens zat het duel tegen Landstede met een blessure uit, maar verwacht tegen Zorg en Zekerheid Leiden weer van de partij te zijn.

Mattias Palinckx deed in het duel tegen Zorg en Zekerheid Leiden niet mee, maar kwam tegen Landstede Hammers tot 20 punten en 8 rebounds. Hij heeft de plaats als startende center weer overgenomen van Jesse Waleson, die tegen de Leidse ploeg tot 12 punten kwam. In dat duel kwam Stephens tot 23 punten. Pointguard Shizz Alston tekende voor 20 punten. Worthy de Jong voerde destijds het beter reboundende Zorg en Zekerheid Leiden aan met 20 punten.

In een volle hal moet het met steun van de supporters toch mogelijk zijn om van Kangoeroes Basket Mechelen te winnen. Dat is meteen een mooie gelegenheid om de matige wedstrijd in Leuven weg te spoelen en weer op de lijn van de wedstrijd tegen Filou Oostende te komen. Het is dan tevens een goede opsteker om aan de play-offs te gaan beginnen.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie KangoeroesBasket Mechelen Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten