Zorg en Zekerheid Leiden speelt deze week maar liefst twee thuiswedstrijden. Allereerst aankomende woensdag tegen Kangoeroes Basket Mechelen (aanvang 20.30 uur). Op zaterdag wordt er om 20.00 uur in de Vijf Meihal aangetreden tegen Spirou Basket Charleroi.

Het is dringen aan de top in de Elite Gold van de BNXT League. Maar liefst vijf ploegen staan aan kop met 21 punten. Wat voor Zorg en Zekerheid Leiden interessant is, is dat Heroes Den Bosch daartoe ook behoort. De regerend landskampioen kan in de Elite Gold nog geen potten breken en heeft drie keer een nederlaag moeten slikken. Doordat Zorg en Zekerheid Leiden twee wedstrijden in de Elite Gold heeft gewonnen, staan beide ploegen nu op gelijke hoogte. Het onderling resultaat is in het voordeel van Heroes Den Bosch, maar het thuisvoordeel gedurende hele Nederlandse play-offs staat wel op de tocht.

Zorg en Zekerheid Leiden kan woensdag een nieuwe stap in de goede richting zetten door Kangoeroes Basket Mechelen te verslaan. Dat lukte in de openingswedstrijd van de Elite Gold net niet. De ploeg uit Mechelen wist in eigen huis een achterstand weg te werken om uiteindelijk met 80-79 te winnen. Zorg en Zekerheid Leiden heeft dus nog een appeltje te schillen met Kangoeroes Basket Mechelen.

De ploeg van coach Kristof Michiels is nog ongeslagen in de Elite Gold en staat dus ook op 21 punten. Na de thuiswinst tegen Zorg en Zekerheid Leiden werd er in de Maaspoort van Heroes Den Bosch gewonnen. Afgelopen zaterdag kreeg Landstede Hammers in de Winketkaai een pak rammel: 101-62. Aan Zorg en Zekerheid Leiden dus de eer om de winning streak van de Belgische formatie een halt toe te roepen.

Wen Mukubu, een van de betere spelers van Kangoeroes Basket Mechelen in zowel verdedigend als aanvallend opzicht, ontbrak overigens tegen Landstede Hammers. Wat voor Zorg en Zekerheid Leiden vooral van belang is, is het uitschakelen van spelmaker Domien Loubry. De spelmaker, die in het seizoen 2006/2007 uitkwam voor West-Brabant Giants, velde in de tumultueuze slotfase vrijwel in z’n eentje Zorg en Zekerheid Leiden. Tegen de Hammers liet Loubry 24 punten, 5 driepunters en 5 assists aantekenen.

Andere spelers waar Zorg en Zekerheid Leiden woensdag rekening mee moet houden, zijn de lange Richmond Aririguzoh (sterk in de buurt van de ring) en de vals trage Jonas Foerts, die over een dodelijke driepunter beschikt. De Mechelse formatie beschikt, mits compleet, over een diepe rotatie. Vijf spelers komen vanaf de bank geregeld nuttige minuten maken. Ook verdedigend geven de Belgische guards, geholpen door het gebruik van handjes, veel druk.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zelf ook nog wel de nodige zorgen. Roeland Schaftenaar kampt met een blessure en was afgelopen vrijdag tegen Hubo Limburg United geen factor van betekenis. Niettemin werd er in Hasselt wel gewonnen en speelde Thomas Rutherford net als tegen Filou Oostende weer een goede wedstrijd. Zonder Schaftenaar zal het reboundende werk vooral neerkomen op Rutherford, Luuk van Bree en Erikas Venskus.

De wedstrijd begint woensdag om 20.30 uur en alle steun is gewenst om de Leidse formatie revanche te laten nemen voor de enige nederlaag tot nu toe in de Elite Gold.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie KangoeroesBasket Mechelen Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten