De coaches, de aanvoerders en de journalisten hebben de uitzonderlijke prestaties van Darius Thompson van Zorg en Zekerheid Leiden onderscheiden met de uitverkiezing tot Most Valuable Player (MVP) van het seizoen 2018-2019. Thompson volgt Brandyn Curry op.

De eerste plaats voor Thompson kwam tot stand op basis van 177 punten. Ploeggenoot Maurice Watson Jr. eindigde in de verkiezing voor de Meest Waardevolle Spelers als tweede met 127 punten. De Top-3 werd gecompleteerd met Kaza Kajami-Keane met 98 punten.

De Leidse hegemonie in de MVP-stemming werd nog eens extra onderstreept door Worthy de Jong, die met 26 punten als vierde eindigde. Daarmee had Zorg en Zekerheid Leiden drie spelers bij de eerste vier.

Darius Thompson is de 45ste MVP in de Nederlandse Eredivisie. In 1975 was Harry Rogers van het Delftse Punch de eerste laureaat. Thompson is de zevende MVP in de historie die voor Leiden uitkomt. Vorig seizoen leverde Donar in de persoon van Brandyn Curry zijn tiende MVP af. Den Bosch zit met negen MVP’s tussen Groningen en Leiden.

Darius Thompson is in de geschiedenis van de MVP Award de 35ste Amerikaan die met de eer gaat strijken.


DariusThompson Eredivisie MVP

Meer nieuwsberichten