Zorg en Zekerheid Leiden moet het komend seizoen, zoals verwacht, stellen zonder Darius Thompson en Maurice Watson Jr. Beide smaakmakers hebben zich afgelopen seizoen behoorlijk in de kijker gespeeld. In Italië gaan beide Amerikanen aan een nieuw avontuur beginnen.

Thompson is gecontracteerd door Happy Casa Brindisi. De Italiaanse club uit de serie A eindigde afgelopen seizoen op een gedeelde vierde plaats met Dinamo Sassari, dat in de FIBA Europe Cup verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Zorg en Zekerheid Leiden. In de play-offs sneuvelde Brindisi tegen Dinamo Sassari, dat tot de eindstrijd zou reiken.

Brindisi doet dit seizoen mee in de Basketball Champions League. De Italiaanse formatie zit in groep D en komt onder meer uit tegen Basket Zaragoza (Spanje), Besiktas Sombo Japan (Turkije), JDA Dijon (Frankrijk), Neptunas Klaipeda (Litouwen) en PAOK (Griekenland).

Thompson, afgelopen seizoen de MVP van de Dutch Basketball League, was in Nederland topscorer met gemiddeld 19.4 punten. Daarnaast tekende de 1.93 meter lange Amerikaan voor 4.2 rebounds, 2.7 steals en 5.6 assists. In de play-offs noteerde Thompson gemiddeld 16.4 punten, 3.6 rebounds, 3.4 steals en 4.6 assists.

Thompson, die in de NBA Summer League voor de Toronto Raptors uitkwam, werd met gemiddeld 22.4 punten topscorer van de FIBA Europe Cup. Tevens was hij de top performer met een score van 22.8. In de Europese duels was Thompson verder goed voor 5.1 rebounds, 2.2 steals en 3.9 assists.

Ook Watson verkast naar Italië, al gaat hij het een trede lager proberen. De rappe spelmaker heeft een contract getekend bij Pallacanestro Forli, dat in de A2 uitkomt.

Watson was zowel in de FIBA Europe Cup als de DBL de speler met de meeste assists achter zijn naam. In Nederland sloot de All Star het seizoen af met gemiddeld 15.5 punten, 4.1 rebounds, 2.5 steals en 7.9 assists. Europees eindigde Watson op 15.4 punten, 2.9 rebounds, 1.9 steals en 6.5 assists.

In de play-offs van de DBL deed Watson er scorend een schepje bovenop. Hij was gemiddeld goed voor 18.2 punten, 4.6 rebounds, 0.8 steals en 5.8 assists.

Zorg en Zekerheid Leiden wenst beide spelers veel succes bij hun nieuwe club.


DariusThompson Eredivisie MauriceWatsonJr

Meer nieuwsberichten