Dat Darius Thompson deel uit zou maken van het All Star Team van de Dutch Basketball League was al duidelijk. Immers, de Most Valuable Player van de DBL hoort automatisch thuis in het All Star Team. De forward van Zorg en Zekerheid Leiden wordt echter vergezeld door zijn teamgenoot Maurice Watson Jr.

Het prestigieuze All Star Team van de Dutch Basketball League voor het seizoen 2018-2019 bestaat uit de guards Maurice Watson en Kaza Kajami-Keane, de forwards Darius Thompson en Jonathon Williams en center Noah Dahlman.

Darius Thompson (48) en Maurice Watson (41) van Zorg en Zekerheid Leiden kregen van collega-spelers, coaches en journalisten de meeste punten. Kaza Kajami-Keane (Landstede Basketbal Zwolle) en Jonathon Williams (New Heroes Den Bosch) ontliepen elkaar niet veel met respectievelijk 27 en 25 punten.

Voor Noah Dahlman van Landstede Basketbal Zwolle was het een narrow escape. Zijn 16 punten waren er slechts één meer dan de 15 punten van center Thomas Koenis van Donar Groningen. Tussen vier DBL-nieuwkomers is Dahlman de enige speler die op herhaling gaat. Ook vorig seizoen maakte hij deel uit van het All Star Team. In 2018 werd hij echter gekozen op de forward-positie.

Met de verkiezing van Jonathon Williams kan Den Bosch inmiddels bogen op een totaal van 43 All Stars. Groningen volgt in dat klassement met 32 All Stars. Door Watson en Thompson staat Leiden met 26 All Stars derde.

Net als vorig seizoen kregen 22 verschillende spelers uit de Dutch Basketball League punten in de verkiezing voor het All Star Team. Vorig seizoen speelden 18 van hen voor een Top-4-team. Dit jaar kregen 16 spelers van ploegen uit de Top-4 van de DBL punten in de verkiezing.

Worthy de Jong en Clayton Vette kwamen net een paar stemmen tekort om deel uit te maken van het All Star Team. Kenneth Simms kreeg ook nog twee nominaties.


AllStarTeam DariusThompson Eredivisie MauriceWatsonJr Seizoenprijs

Meer nieuwsberichten