Met overweldigende meerderheid van stemmen is Rolf Franke van Zorg en Zekerheid Leiden gekozen tot Coach van het jaar in de Dutch Basketball League. Franke debuteert dit seizoen als coach in de Dutch Basketball League. Franke kreeg met 232 punten maar liefst 130 punten meer dan de nummer twee in de uitslag, Herman van den Belt van Landstede Zwolle. Geert Hammink van het Dordtse Dutch Windmills eindigde met 67 punten als derde.

Franke won met Zorg en Zekerheid Leiden dit seizoen de NBB Beker. Leiden ligt bovendien op ramkoers om in de play-offs hoge ogen te gooien. Franke speelt met een kleine rotatie waardoor Zorg en Zekerheid Leiden als een zeer hecht collectief opereert.

Franke speelde zelf 14 seizoenen in de Eredivisie. Op een erelijst met acht landstitels, vier NBB Bekers en één eindzege in de Final Four ontbrak echter nog een persoonlijke prijs. Die omissie is nu met overmacht goedgemaakt.

Vorig seizoen zaten er 74 punten verschil tussen winnaar Erik Braal en runner-up Herman van den Belt bij de verkiezing van de coach van het jaar. In 2014 en 2015 won Ivica Skelin de verkiezing met uitermate klein verschil van Sam Jones. In 2014 was de marge 1 punten, in 2015 vier punten.


Coach Eredivisie Franke Seizoenprijs

Meer nieuwsberichten