Rolf Franke is ook komend seizoen coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 52-jarige oud-international en de Leidse club hebben besloten om de samenwerking voort te zetten. Franke debuteerde afgelopen seizoen als hoofdcoach in de Dutch Basketball League.

Franke (geboren 7 april 1967) stond na vele technische bestuursfuncties (o.a. NMT) afgelopen seizoen voor het eerst als hoofdcoach op het hoogste niveau langs de lijn. Onder zijn leiding sloot Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het seizoen als eerste af, met slechts drie nederlagen in 34 competitieduels. De Leidse ploeg verbeterde diverse clubrecords. Zo werd er in het reguliere seizoen geen enkele wedstrijd buitenshuis verloren. Mede door deze resultaten en het vertoonde spel werd Franke door collega-coaches, spelers en journalisten uitgeroepen tot DBL Coach of the Year.

Tevens pakte Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het eerst sinds 2013 weer een hoofdprijs. In Zwolle werd in de bekerfinale van de latere landskampioen Landstede Basketbal met 69-87 gewonnen. Het was de derde keer dat de Leidse club de NBB-beker in ontvangst mocht nemen.

Niet alles veranderde in goud. In de play-offs sneuvelde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in de halve finale tegen aartsrivaal Donar. Zo werd een van de doelstellingen (het landskampioenschap) niet behaald. Dit doel staat voor komend seizoen wederom op de agenda.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball deed Europees ook van zich spreken. De Leidse ploeg werkte zich door een voorronde en twee poulefases heen om de laatste zestien te bereiken. Dinamo Sassari, dat later de FIBA Europe Cup veroverde, maakte een einde aan het Leidse sprookje.

Franke gaat zich nu samen met de technische commissie focussen op het samenstellen van de selectie voor aankomend seizoen.


Coach Eredivisie RolfFranke

Meer nieuwsberichten