Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat komend seizoen voor de zesde keer sinds 2010 Europa in. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich ingeschreven voor de FIBA Europe Cup. Paul Meijering Stainless Steel zal de komende drie seizoenen optreden als sponsor voor het Europese toernooibasketbal van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Paul Meijering Stainless Steel is een bekende naam in het Nederlandse basketbal. Het bedrijf van Paul Meijering was als sponsor betrokken bij de Orange Lions, het Nederlands Mannen Basketball Team. Ook in het 3x3 basketbal trad Meijering op als sponsor. In de loods van het bedrijf in Zaltbommel vonden zelfs 3x3 wedstrijden plaats.

Met Europees basketbal is veel geld gemoeid. Zeker afgelopen seizoen toen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verder kwam dan ooit tevoren. In Paul Meijering Stainless Steel heeft de Leidse club voor de komende drie jaar een sponsor gevonden om Europees basketbal mogelijk te maken. Op de Europese velden zal Paul Meijering Stainless Steel op de voorkant van het wedstrijdshirt van Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal. De zorgverzekeraar krijgt bij de Europese wedstrijden een plek op de achterkant van het tenue.

Paul Meijering is met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball tot overeenstemming gekomen, omdat hij in Leiden een professionele organisatie aantreft en vanwege de Europese ambities van de Leidse club. Dat laatste sprak hem aan, omdat de basketballiefhebber pur sang met zijn bedrijf ook Europees mee wil spelen. “We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste leverancier van roestvast staal van Europa”, zegt Paul Meijering. “Dat is een positie waarvoor we continu hard moeten werken. Dat geldt ook in de sport.”

Laatste zestien
Het is de derde keer dat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aan de FIBA Europe Cup mee gaat doen. Deze Europese bekerstrijd wordt komend seizoen voor de vijfde keer op rij georganiseerd. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bereikte afgelopen seizoen de laatste zestien van dit steeds sterker wordende Europese toernooi.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball plaatste zich afgelopen seizoen voor het hoofdtoernnoi door in de laatste voorronde het Oostenrijkse Kapfenberg twee keer te verslaan. In de eerste groepsfase werd de Leidse ploeg ingedeeld bij CSM CSU Oradea (Roemenië), Sakarya BSB (Turkije) en s.Oliver Würzburg (Duitsland). Van de Duitsers werd twee keer verloren, de twee andere ploegen werden beide keren verslagen. Memorabel was de thuiswedstrijd tegen de Turkse formatie. Vlak na de pauze stond Zorg en Zekerheid Leiden Basketball 17 punten achter, maar door een sterk vierde kwart werd een verlenging afgedwongen en daarin bleef Zorg en Zekerheid Leiden Basketball overeind.

In de tweede groepsfase stuitte Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op Avtodor Saratov (Rusland), Bakken Bears (Denemarken) en Kataja Basket (Finland). Door thuiszeges tegen Bakken Bears en Kataja Basket wist de Leidse ploeg de derde plaats te veroveren en dat was toereikend om de achtste finales te bereiken. Daarin was de latere winnaar Dinamo Sassari (Italië) te sterk voor de inclompleet aantredende formatie van coach Rolf Franke.

Over Paul Meijering Stainless Steel
Vanuit Zaltbommel lever Paul Meijering sinds 1989 buizen, flenzen, platen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Dankzij een breed en hoogwaardig assortiment, een ruime voorraad, speciale bewerkingen en korte levertijden is Paul Meijering Stainless Steel uitgegroeid tot een kwalitatieve marktleider. Dagelijks exporteert het bedrijf wereldwijd naar afnemers in de apparatenbouw, offshore en energie- & voedingsindustrie.


Eredivisie EuropeCup FIBA PaulMeijering

Meer nieuwsberichten