De Orange Lions hebben ook hun derde kwalificatiewedstrijd voor het WK met een nederlaag afgesloten. In Perm was het nationale team van Rusland met 80-69 te sterk voor de formatie van bondscoach Maurizio Buscagli. Marijn Ververs kan terugkijken op een geslaagd debuut in het Nederlandse team.

De Nederlandse ploeg kende een voortvarende start. Binnen drie minuten stond er een 0-8 voorsprong op het bord en moest Rusland in een time-out vluchten. Nederland kwam vijf minuten lang niet tot scoren en keek tegen een 13-8 achterstand aan. Daarna herstelden de Orange Lions zich en werd het eerste kwart met een 16-17 voorsprong afgesloten.

In het tweede kwart wist Nederland een paar keer een voorsprong te pakken, maar groter dan vier punten werd de marge niet. Telkens was Rusland vooral via driepunters in staat om weer aan te haken. Nederland ging de rust in met een 35-36 voorsprong.

In het derde kwart ging het mis voor de oranjehemden. Charlon Kloof zette Nederland nog wel op een 35-38 voorsprong, maar daarna kreeg Nederland de bal er bijna vijf minuten lang niet in. Toen Kloof halverwege het kwart opnieuw scoorde, stond het al 50-40. Mede aan de hand van de goed spelende Thomas van der Mars kwamen de Orange Lions nog terug tot vijf punten (52-47), maar aan het eind van het kwart was het verschil weer boven de 10 punten gekomen: 62-51.

In het begin van het laatste kwart vergrootte Rusland de voorsprong naar 17 punten, 70-53. Nederland vocht zich in de slotfase nog terug tot acht punten (77-69), maar moest uiteindelijk een 80-69 nederlaag slikken.

De grootste oorzaak van de nederlaag lag gelegen in het feit dat Nederland er niet in slaagde de driepunters van de Russen te verdedigen. Rusland schoot maar liefst 15 van de 29 driepuntspogingen raak. Charlon Kloof en Thomas van der Mars waren goed voor 14 punten. Van der Mars pakte ook nog 8 rebounds. Keye van der Vuurst de Vries en Mohamed Kherrazi deelden 3 assists uit. Komende zondag spelen beide ploegen in Almere tegen elkaar.

Marijn Ververs kwam in bijna 20 minuten speeltijd tot 5 punten (1 driepunter), 2 rebounds, 2 assists, 2 turnovers en 3 persoonlijke fouten. Ook Worthy de Jong kwam van de bank. In bijna 22 minuten kwam De Jong tot 9 punten (1 driepunter), 3 rebounds, 1 assist, 1 steal en 1 persoonlijke fout. Voor Luuk van Bree was geen speeltijd weggelegd.