Zorg en Zekerheid Leiden heeft een drukke maand maart achter de rug, maar in april wordt het nog gekker. Met ingang van aankomende zaterdag (uit tegen Feyenoord Basketball Rotterdam) werkt Zorg en Zekerheid Leiden in vijftien dagen zeven wedstrijden af.

Dit is allemaal voortgekomen uit de succesvolle Europese campagne van de Leidse ploeg. Daardoor moest er flink geschoven worden met wedstrijden. Een van de gevolgen is dat Zorg en Zekerheid Leiden in april maar liefst drie keer in actie moet komen tegen Donar. Komende dinsdag komen de Groningers voor de derde keer dit seizoen naar de Vijf Meihal.

Voor die tijd staat zaterdag eerst nog Feyenoord Basketball Rotterdam op het programma. De drie eerdere duels leverden allemaal een overwinning voor Zorg en Zekerheid Leiden op. In de Sleutelstad werd het 88-64 in oktober en 92-68 in februari. Beide ploegen speelden op Oudejaarsdag ook nog tegen elkaar in Rotterdam. Zorg en Zekerheid Leiden won deze oliebollenwedstrijd met 80-91.

De Leidse ploeg zal zaterdag niet op volle sterkte zijn. Mohamed Kherrazi is nog niet hersteld van zijn knieblessure. Overigens bleek Kherrazi een snelle leerling te zijn tijdens het jaarlijkse bowling event met de vrijwilligers. Of Kenneth Simms er zaterdagavond in Rotterdam bij is, wordt pas aan het begin van de middag op de wedstrijddag zelf duidelijk. Dan houdt de Tucht- en Geschillen Commissie zitting en wordt de diskwalificerende fout van Simms in de bekerfinale besproken. De Amerikaan zat dinsdag al de automatische schorsing van één wedstrijd uit, het is aan de TGC om te bepalen of dat afdoende straf is of dat er nog een of meer wedstrijden schorsing bij komen.

Terugkijkend was het natuurlijk een mooie week, met als hoogtepunt natuurlijk het winnen van de NBB-beker door in Zwolle Landstede Basketbal te verslaan. Er was niet echt sprake van een zege in het hol van de leeuw, want de 500 meegereisde supporters gaven de spelers het gevoel van een thuiswedstrijd. Twee dagen later werd Basketball Academie Limburg met 103-84 verslagen. De Leidse ploeg nam steeds een voorsprong en als Basketball Academie Limburg dichterbij kwam, dan pakte Zorg en Zekerheid Leiden weer uit met een run.

In hoeverre dat tegen Feyenoord Basketball Rotterdam kan, is de vraag. Een en ander hangt ook af van het wel of niet meespelen van Simms. Dat maakt de rotatie net even wat breder. In plaats van zes spelers kun je met Simms erbij net even een mannetje dieper de bank opgaan.

Feyenoord Basketball Rotterdam had na de coachwissel even wat moeite om het juiste ritme te vinden. Natuurlijk was het voor de nieuwe coaches Jan Stalman en Carlo Falchi lastig om meteen maar twee keer tegen New Heroes Den Bosch te spelen, maar in de daaropvolgende pot wisten de Rotterdammers op knappe wijze te winnen van het destijds zwalkende Landstede Basketbal: 75-66. Hoogspringer Justin Gordon pakte uit met een fraaie double double (19 punten en 16 rebounds). Jeroen van der List en Rens van Ravensteijn tekenden allebei voor 16 punten.

De wedstrijd in Rotterdam begint zaterdag om 19.45 uur.

Zoals eerder gezegd komt Zorg en Zekerheid Leiden komende dinsdag in de eigen Vijf Meihal in actie tegen Donar. Kaarten voor dit duel, dat om 20.30 uur aanvangt, kun je hier kopen. Zorg dat je er snel bij bent, want deze wedstrijden zijn altijd erg in trek bij de supporters.


Eredivisie Feyenoord Preview

Meer nieuwsberichten