Tussen de belangrijke Europese wedstrijden tegen Legia Warszawa en Parma-Parimatch door zit ook nog de wedstrijd voor de BNXT League tegen Den Helder Suns. Dit duel staat zaterdag (morgen) om 19.30 uur op het programma.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Zorg en Zekerheid Leiden stevig op de tweede plaats. Donar is de naaste belager, maar kan in punten nog wel naast de Leidse ploeg komen. Dan moeten de Groningers nog hun laatste twee wedstrijden winnen en mag Zorg en Zekerheid Leiden niets meer winnen. De eerste plaats behoort ook nog tot de mogelijkheden, al moet Heroes Den Bosch dan één veer laten.

Den Helder Suns, de ploeg waar Troy Koehler voor uitkomt, staat op de voorlaatste plaats. Dat neemt niet weg dat de ploeg uit de kop van Noord-Holland al wel zes overwinningen op de teller heeft staan. Recent werd Landstede Hammers nog tot een verlenging gedwongen, maar moesten de Suns de zege nog aan de Zwolse formatie laten. Vorige week mengde de ploeg van coach Peter van Noord zich nog in de strijd om de vijfde plaats. Hoewel Van Noord er zelf niet bij kon zijn en vervangen werd door Anne van Dijk, moest Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball buigen voor de Suns en dat zou wel eens fataal kunnen zijn voor de Rotterdammers.

Het goede spel van de Suns kan zich ook tegen Zorg en Zekerheid Leiden openbaren, zeker als de Leidse ploeg het even een tikkie rustiger aan wil doen. Bij de Suns komt het gevaar vooral van de nog jonge schutter Stan van den Elzen (15.9 punten gemiddeld per wedstrijd) en Ben Kovac (16.5 punten). Sam Huurman is de inside man in vorm. Hij heeft zijn gemiddelde score-inbreng opgevoerd naar 12.3 punten en ook nog eens 0.9 blocks.

De ballhandling is in de vertrouwde handen van Nino Gorissen, die naast 9.9 punten per wedstrijd gemiddeld ook nog goed is voor 4.1 assists. Yarick Brussen mag scorend dan wat minder inbreng hebben (6.7 punten per wedstrijd), in de rebound (gemiddeld 8.7 stuks) weet hij zich tegen alle ploegen goed staande te houden.

In Den Helder ging de zege op 2 december naar Zorg en Zekerheid Leiden: 63-82. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de Suns pas in het vierde kwart de vlag moesten strijken. Na drie kwarten was het verschil slechts drie punten: 52-55. Zorg en Zekerheid Leiden zal dus aan de bak moeten.


BNXT_League DenHelderSuns Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten