Arunas Mikalauskas keert niet terug bij Zorg en Zekerheid Leiden. De Litouwse forward verkast naar de Duitse competitie, waar hij voor Hakro Merlins Crailsheim gaat uitkomen. De Duitse formatie werd overigens afgelopen seizoen in de kwartfinale van de FIBA Europe Cup nog uitgeschakeld door Zorg en Zekerheid Leiden.

Drie seizoenen terug maakte de nu 24-jarige Mikalauskas de overstap van Litouwen naar Nederland. De 2.03 meter lange forward tekende een contract bij Aris Leeuwarden. Een seizoen later kwam Mikalauskas uit voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Met zijn unieke combinatie van lengte en guard skills verwierf de Litouwer zich een plaatsje in het laatste All*Star Team van de Dutch Basketball League.

Zorg en Zekerheid Leiden haalde hem voor dit seizoen naar Leiden. Ook hier etaleerde Mikalauskas zijn kwaliteiten. Drives, post-ups, driepunters, het ging Mikalauskas betrekkelijk makkelijk af. In de twee Europese wedstrijden tegen Hakro Merlins Crailsheim viel Mikalauskas op. In Duitsland was hij goed voor 15 punten, 3 driepunters, 2 rebounds en 2 steals. In de return in Leiden tekende Mikalauskas voor 17 punten, 3 driepunters, 3 rebounds, 5 assists en 1 steal.

In de BNXT League kwam Mikalauskas 38 keer binnen de lijnen voor Zorg en Zekerheid Leiden. Daarin was hij gemiddeld goed voor 12.8 punten, 1.4 driepunters, 5.0 rebounds, 4.2 assists (hoogste gemiddelde van het team) en 1.5 steals.

Europees gezien kwam Mikalauskas 18 keer in actie: twee keer in de kwalificatiewedstrijden voor de Basketball Champions League en 15 keer in de FIBA Europe Cup. In deze reeks noteerde Mikalauskas gemiddelden van 10.9 punten, 1.2 driepunters, 5.3 rebounds, 2.8 assists en 0.9 steals.

Mikalauskas speelde ook nog vijf bekerwedstrijden en twee SuperCup duels, waardoor zijn totaal uiteindelijk uitkwam op 62 officiële wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden.


ArunasMikalauskas Crailsheim Eredivisie

Meer nieuwsberichten