Arunas Mikalauskas komt straks in de voorbereiding van HAKRO Merlins Crailsheim in elk geval één bekende tegen. Asbjørn Midtgaard heeft namelijk ook een contract getekend bij de Duitse formatie, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Midtgaard kwam afgelopen seizoen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden, zijn eerste seizoen als professionele basketballer. De Deense center in Leidse dienst was een rots in de branding voor Zorg en Zekerheid Leiden en liet zich gelden in de Nederlandse competitie, de crossborderfase en de wedstrijden voor de Basketball Champions League en de FIBA Europe Cup. Niet voor niets werd de 2.14 meter lange Deen gekozen in het All Star Team van BNXT League en kwam hij bij de MVP-verkiezing als derde uit de bus.

In Leidse dienst tekende Midtgaard, die na Wichita State ook nog een jaar college basketbal speelde voor Grand Canyon University, in 67 wedstrijden voor 917 punten, 499 rebounds en 51 blocks.

Saillant detail: Zorg en Zekerheid Leiden schakelde HARO Merlins Crailsheim afgelopen seizoen in de kwartfinale van de FIBA Europe Cup uit. In Duitsland verloor de Leidse ploeg het eerste duel met 71-68, maar in de eigen Vijf Meihal werd een 85-77 overwinning geboekt.


AsbjørnMidtgaard Crailsheim Eredivisie

Meer nieuwsberichten