Luuk van Bree zal de komende twee seizoenen opnieuw voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball uitkomen. De 2.03 meter lange forward speelde de afgelopen twee seizoenen ook al voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en maakte een goede ontwikkeling door.

Luuk van Bree (geboren 24 februari 1996) trok via Canarias Basketball Academy (Spanje) in 2015 naar de Verenigde Staten. Daar kwam hij vier jaar uit voor de universiteitsploeg van Bradley. De in Helmond geboren basketballer liep in de zomer van 2019 een achillespeesblessure op, waardoor hij niet in clubverband kon spelen. Na een jaar revalideren werd hij in 2020 door Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aangetrokken.

Van Bree is een veelzijdige speler, die op meerdere posities inzetbaar is. Daarnaast bezit Van Bree de mentale karaktereigenschappen om Zorg en Zekerheid Leiden Basketball als team beter te maken. In de afgelopen seizoenen kwam Van Bree op de beide forwardposities uit, maar ook als center. Of hij nou startte of niet, Van Bree legde steeds dezelfde intensiteit aan de dag.

In zijn eerste seizoen bij de Leidse club kwam Van Bree 30 wedstrijden in actie. Daarin was hij gemiddeld goed voor 6.93 punten, 1.3 rake driepunters en 3.4 rebounds. Afgelopen seizoen kwam Van Bree in 66 officiële duels voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball uit. Dat leidde tot een gemiddelde productie van 8.33 punten, 1.1 rake driepunters en 2.9 rebounds per wedstrijd.

Het feit dat Van Bree ook voor twee jaar is vastgelegd, past in het streven van voorzitter Marcel Verburg en bestuurslid Technische zaken Rob van Hooven om te komen tot een Nederlandse kern. “We zijn blij dat Luuk ook de komende twee jaar in het shirt van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball te zien zal zijn”, zegt Verburg. “Luuk heeft zich de afgelopen twee seizoenen goed ontwikkeld en aangetoond een waardevolle kracht voor ons team te zijn.”

Luuk van Bree is heel blij dat hij bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kan blijven. “Ik heb zin in het nieuwe seizoen en om te gaan werken met de nieuwe coach. We willen natuurlijk doorbouwen op het succes van de afgelopen jaren. Er staat nu ook een mooie Nederlandse kern voor in elk geval de komende twee seizoenen.”

Met Marijn Ververs (drie jaar), Maarten Bouwknecht (twee jaar), Stan van den Elzen (twee jaar) en Luuk van Bree (twee jaar) bezit Zorg en Zekerheid Leiden Basketball over een goede Nederlandse kern. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Contractverlenging Eredivisie LuukvanBree

Meer nieuwsberichten