Nu de nationale play-offs voorbij zijn, is het tijd om het vizier te richten op de BNXT play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden stroomt in de kwartfinale in en mag het daarin opnemen tegen Leuven Bears, de ploeg van Eddy Casteels. Het eerste duel vindt morgen (1 juni, 20.30 uur) in Leuven plaats. De return staat voor vrijdag 3 juni om 20.00 uur gepland in de Vijf Meihal.

Leuven Bears is geen onbekende ploeg voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de crossborder fase kwamen beide ploegen al twee keer tegen elkaar uit. Op 19 maart werd het in de Vijf Meihal 95-66. In de return op 23 april werd datzelfde verschil bereikt (86-57), maar dan in het voordeel van de ploeg van Eddy Casteels. Martin Houwaard zal geen plezierige herinneringen aan dit duel hebben, want hij was die avond in Leuven coach bij afwezigheid van de grieperige Geert Hammink.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden zijn het zware dagen. Na een spannende serie van vijf wedstrijden in negen dag veroverde Heroes Den Bosch afgelopen zondag het kampioenschap in de Vijf Meihal. De teleurstelling was vanzelfsprekend groot bij spelers, coaches en supporters. Veel tijd om te treuren is er echter niet, want Zorg en Zekerheid Leiden moet nu de BNXT play-offs in. Dat evenement, dat gelijk met de nationale play-offs van start ging, bestaat uit twee wedstrijden, eentje thuis en eentje op verplaatsing. Omdat Zorg en Zekerheid Leiden in de Elite Gold boven Leuven Bears is geëindigd, vindt het laatste duel in Leiden plaats.

Leuven Bears stroomde in de derde rond in de BNXT play-offs in. Daarin werd moeizaam afgerekend met Okapi Aalst: 71-73 winst in Aalst en in eigen huis met 74-66. In de vierde ronde stuitte de ploeg van Casteels op Belfius Mons-Hainaut, de ploeg van Emmanuel Nzekwesi. In Mons (Bergen) eindigde het eerste duel in een 74-69 overwinning voor Belfius Mons-Hainaut. Die marge was niet groot genoeg. Al in de openingsfase maakte Leuven Bears gehakt van de tegenstander. Via 22-8 werd het uiteindelijk 82-55 voor Leuven Bears.

Spelmaker Joshua Heath is de motor van de Belgische formatie. Zowel scorend als qua assists staat hij zijn mannetje. In de wedstrijd van maandagavond tekende Heath voor 16 punten en 5 assists. Alle spelers uit de startende vijf schoten zich overigens in de dubbele cijfers. KeVaugh Allen (7 assists) en Solomon Young kwamen aan 13 punten, terwijl Jakob Cebasek goed was voor 11 punten. Nick McGlynn, die er geregeld van langs kreeg van Casteels, sloot af met 20 punten en 13 rebounds. Thibault Vanderhaegen, die in Nederland nog twee seizoenen uitkwam voor Den Helder Suns, kwam van de bank voor 5 punten.

Zorg en Zekerheid Leiden was in beide wedstrijden tegen Leuven Bears overigens niet compleet. Einaras Tubutis miste de thuiswedstrijd, Worthy de Jong ontbrak in Leuven.


BNXT_play-offs Eredivisie Kwartfinale LeuvenBears Preview

Meer nieuwsberichten