Zorg en Zekerheid Leiden treedt zaterdag voor de laatste keer in 2019 aan. Het seizoen wordt uitgezwaaid met een thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns. Een avond waarop de Blauwe Brigade ook weer de nodige acties gaat verzorgen, al vóór aanvang van het duel.

Zorg en Zekerheid Leiden is in de Dutch Basketball League aan een inhaalrace bezig. De Leidse ploeg stond na acht wedstrijden op een 50% score en dat was Zorg en Zekerheid Leiden onwaardig. Daarbij zaten wel twee nederlagen in uitwedstrijden tegen Landstede Hammers en Heroes Den Bosch. Met de Bosschenaren werd afgelopen zaterdag afgerekend. Dat was tevens het derde opeenvolgende competitieduel dat winst opleverde.

Komende zaterdag moet de teller op vier zeges op rij komen. De Leidse ploeg kwam eerder dit seizoen ook al in actie tegen de Suns, eveneens in de Vijf Meihal. Dat duel zat tussen de Europe Cup-wedstrijden tegen PVSK-Veolia (uit) en SL Benfica (thuis) in. Worthy de Jong was niet ongeschonden uit de strijd in Hongarije gekomen en bleef tegen de Suns uit voorzorg aan de kant. Misschien wel een wijs besluit, want vier dagen na de 89-65 winst tegen de ploeg uit Den Helder wist Zorg en Zekerheid Leiden de punten in eigen huis te houden tegen Benfica.

Zorg en Zekerheid Leiden sloeg al voor rust het beslissende gaatje tegen de Suns: 49-31. Braxton Huggins, die zaterdag als alles goed is weer van de partij zal zijn, werd topschutter met 20 punten. Tayler Persons noteerde 18 punten, 6 assists en 5 steals. Jarvis Williams was eveneens goed voor 18 punten.

Van de jongere spelers kwamen opvallende cijfers. Troy Koehler speelde bijna 28 minuten en scoorde mede door drie driepunters 14 punten. Marijn ververs kwam tot 13 punten, 8 assists en 4 steals.

Bij de Helderse formatie tekende Michael Miller voor 21 punten. Yarick Brussen (14) en Thibault Vanderhaegen (12) zaten ook nog in de dubbele cijfers.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen woensdag een uitwedstrijd voor de FIBA Europe Cup in Turkije afwerkte, daar kwam Den Helder in actie voor de Basketball Cup. In Bemmel werd moeizaam gewonnen van Dreamfields Dolphins: 73-83. De Suns hebben in elk geval de laatste acht van het bekertoernooi bereikt.

In de Dutch Basketball League doet de ploeg van Peter van Noord wat het moet doen: winnen van de naaste belagers voor de zesde plaats en verliezen van de ploegen die de eerste vijf plaatsen op de ranglijst innemen. Den Helder staat voorlopig zevende en dat komt door de verrassende zege van Basketbal Academie Limburg. De ploeg uit Weert staat momenteel zesde met twee punten meer dan de Suns, maar heeft daar ook wel een wedstrijd meer voor afgewerkt.

Met de komst van Nuni Omot is het spektakelgehalte van de Leidse ploeg fors toegenomen en dat is ook iets waar Zorg en Zekerheid Leiden bekend om stond. Dunks, blocks, driepunters, het maakt het kijken naar een wedstrijd nog veel leuker dan het al is. Heb je ook zin in een wedstrijd met een hoog gehalte entertainment, zorg dan dat je er zaterdag ook bij bent. Hier kun je je kaartje kopen!


DenHelderSuns Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten