Door vrijdagavond met meer dan voldoende marge van Leuven Bears te winnen (81-59), heeft Zorg en Zekerheid Leiden zich geplaatst voor de halve finale van de BNXT play-offs. Tegenstander daarin is de Belgische kampioen Filou Oostende. Zorg en Zekerheid Leiden speelt de eerste wedstrijd thuis en wel op zondag 5 juni om 15.00 uur. De terugwedstrijd is twee dagen later.

Zorg en Zekerheid Leiden opende dit seizoen ook tegen Filou Oostende. Dat was een wedstrijd om de BNXT Super Cup op 11 september in Den Bosch. Een duel dat overigens met 90-68 door de Belgische kustploeg werd gewonnen.

Vriendschappelijke wedstrijden niet meegeteld wordt dit zondag de 66ste officiële wedstrijd dit seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden: 20 duels in Domestic League, 10 crossborder wedstrijden, 2 keer SuperCup, 5 keer Basketball Cup, 18 Europese duels, 8 wedstrijden Nederlandse play-offs en tot nu toe 2 duels in BNXT play-offs.

In de Elite Gold speelde Zorg en Zekerheid Leiden twee keer tegen Filou Oostende. Op 27 maart werd in België met 78-70 verloren. Het verschil was aanvankelijk groter, maar in het laatste kwart werd een achterstand van 25 punten teruggebracht tot 8. Het duel in Leiden, op 16 april, leverde nog meer sensatie op. Zorg en Zekerheid Leiden bezorgde Filou Oostende een 87-69 nederlaag. Een nederlaag die Dario Gjergja niet meer meemaakte. De coach van de Belgische recordkampioen werd tegen het einde van het derde kwart na zijn tweede technische fout naar de kleedkamers gestuurd.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft wel wat spelers met de nodige klachten. Maarten Bouwknecht deed vanwege zijn knieblessure niet mee in beide duels voor de BNXT play-offs, terwijl Jhonathan Dunn ook last heeft van zijn knieën en maar een beperkt aantal minuten binnen de lijnen kon blijven. Acht wedstrijden op hoog niveau spelen in zestien dagen tijd vraagt ook wel wat van het menselijk lichaam.

De Vijf Meihal mocht dan niet helemaal volgelopen zijn voor het duel tegen Leuven Bears (er was stevige concurrentie van de voetbalwedstrijd België-Nederland), maar dat nam niet weg dat het publiek weer als één man achter de Leidse ploeg ging staan. Iets waar Eddy Casteels, de coach van Leuven Bears, wel bang voor was. Hij heeft het immers zelf meegemaakt als coach van Zorg en Zekerheid Leiden. Komende zondag zal deze steun weer meer dan welkom zijn. Een heksenketel zorgt ervoor dat de spelers net even wat meer kunnen laten zien. In die wedstrijd op 16 april zat het ook goed vol, met als grote aanjager cheerleader Worthy de Jong, en dat betaalde zich uit. Kortom, zondag dus naar de Vijf Meihal komen en je ploeg naar een goed resultaat schreeuwen!