Geert Hammink keert niet terug als coach bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 52-jarige coach stapt over naar Frankfurt, waar hij coach wordt van Fraport Skyliners. Er was al enige tijd interesse voor Hammink, maar dat is pas concreet geworden op het moment dat de ploeg uit Frankfurt een wildcard kreeg om in de Duitse BBL te mogen blijven. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zal dus op zoek moeten naar een nieuwe coach.

Geert Hammink (geboren 12 juli 1969) werd twee jaar geleden aangesteld als hoofdcoach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In Leiden was Hammink zeer succesvol. Met de Leidse ploeg veroverde hij drie prijzen: landskampioen in 2021, winnaar van de SuperCup in 2021 en kampioen van de BNXT League in 2022. Dat leverde hem twee keer de prijs voor Coach of the Year op. Ook in Europa baarde Hammink met zijn ploeg opzien, door afgelopen seizoen nog door te dringen tot de halve finale van de FIBA Europe Cup.

Hoewel Hammink nog een contract voor komend seizoen had, zal hij dat niet uitdienen. “Wij wilden hem niet in de weg staan en hebben besloten om in te gaan op zijn verzoek om zijn contract niet uit te dienen”, stelt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Geert heeft de afgelopen twee seizoenen goed gepresteerd met de ploeg en ons weer nieuwe hoogtepunten bezorgd. We wensen hem veel succes in Frankfurt.”


Eredivisie FraportSkyliners GeertHammink Vertrek

Meer nieuwsberichten