Geert Hammink heeft vandaag zijn handtekening onder een contract gezet dat hem voor de komende twee seizoenen aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verbindt. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is blij dat Hammink voor de landskampioen is behouden.

Geert Hammink (geboren 12 juli 1969) kreeg in zijn eerste seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball te maken met allerlei zaken rond corona. Na de herstart in januari liet hij de Leidse ploeg attractief basketbal spelen. Op 22 uur na stond Zorg en Zekerheid Leiden Basketball het hele seizoen bovenaan de ranglijst van de Dutch Basketball League. Het leverde hem de onderscheiding van Coach of the Year op.

In de play-offs toonde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich heer en meester. In de finale werd in drie wedstrijden afgerekend met naaste belager Heroes Den Bosch. Reden te over om met Hammink om de tafel te gaan om te praten over een contractverlenging. Ondanks interesse van buiten Nederland besloot Hammink om in Leiden te blijven.

“Het aanblijven van Geert is een goede zaak voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball”, stelt bestuurslid technische zaken Rob van Hooven. “Hij heeft bewezen een kampioensploeg te kunnen smeden en we kunnen nu de komende twee jaar continueren op de ingeslagen weg.”

Hammink is blij met de contractverlenging. “Fantastisch dat ik hier in Leiden weer aan de slag mag. Ik verheug me op de eerste training met de spelers en vooral ook op alle thuiswedstrijden. Nu MET publiek.”

Nu het contract met Hammink getekend is, gaat de technische staf in de komende weken werken aan het invullen van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor het seizoen 2021-2022. Worthy de Jong, Luuk van Bree en Marijn Ververs hebben nog een doorlopende verbintenis.


Eredivisie GeertHammink

Meer nieuwsberichten