Zorg en Zekerheid Leiden krijgt dinsdagavond om 20.00 uur een nieuwe kans om het Nederlands kampioenschap in het voordeel van de Leidse club te beslechten. Dat zou dan de zesde nationale titel voor de club betekenen (de vijfde onder de naam Zorg en Zekerheid Leiden). Eenvoudig zal dat zeker niet zijn, want na de overwinning van afgelopen zaterdag ruikt Heroes Den Bosch bloed.

Aan de publieke belangstelling zat het dinsdag zeker niet liggen. De kaartverkoop werd zaterdagavond na de nederlaag geopend. Er ontstond een ware run op toegangskaarten, zodanig dat er aan het begin van zondagmiddag geen kaarten meer verkrijgbaar waren. Het wordt dinsdag dan een volle bak in Arena 1574, dat voor het eerst in haar bestaan uitverkocht zal zijn.

De bal ligt nu bij de spelers. Afgelopen zaterdag waren te veel spelers niet aan. Misschien waren het toch de spanningen, maar het spel van Heroes Den Bosch was zonder stoorzender Lee Moore beter verzorgd. Met name tegen de Bossche defensie had de Leidse ploeg het moeilijk. Eigenlijk benaderde Tajion Jones als enige zijn vorm. Mede door zijn zes driepunters bleef Zorg en Zekerheid Leiden goed volgen. Een kleine uitbarsting van Luuk van Bree zorgde zelfs voor een 51-53 voorsprong aan het begin van het vierde kwart. Verder dan dat kwam Zorg en Zekerheid Leiden niet.

Het is natuurlijk een loodzwaar programma met om de andere dag een wedstrijd. Drie wedstrijden op het scherp van de snede in slechts vijf dagen tijd, is eigenlijk gekkenwerk. Tussen wedstrijd drie en vier zit nu een dag extra. Dat zou kunnen schelen voor de ploeg met de kleinste rotatie in de finale van de 711 Dutch play-offs. Dinsdagavond zal dat moeten blijken.

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden zich dinsdag (of in het uiterste geval donderdag in Den Bosch) tot kampioen kronen, dan is dat weer een memorabel feit. Het zou de eerste keer in de Leidse geschiedenis zijn dat Zorg en Zekerheid Leiden op herhaling gaat als Nederlands kampioen, de repeat zoals ze dat in Amerika noemen.

Nog een tip voor de supporters. Zorg dat je op tijd komt en meteen je kaartje (QR-code) kunt tonen. Dan scheelt dat bij de doorstroming bij de entree. Als iedereen om half 8 komt, dan loop je de kans het begin te moeten missen. Dat wil je toch ook niet? De hal gaat al om 18.45 uur open.


BNXT_League Eredivisie Finale HeroesDenBosch Play-offs Preview Repeat Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten