Zorg en Zekerheid Leiden speelt ook in de tweede competitieronde buitenshuis. De Leidse basketbaltrots reist zondagmiddag naar Rotterdam om het vanaf 14.30 uur op te nemen tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

Zorg en Zekerheid Leiden ging vorige week zaterdag in Den Helder met 104-102 onderuit tegen de Suns. Een slechte start kon nog wel rechtgetrokken worden, maar een voorsprong van negen punten met nog drie minuten te gaan kon niet over de streep worden getrokken. Vier seconden voor tijd zorgde Nino Gorissen met zijn enige score voor de winnende treffer. Het was overigens de 19e rake driepunter van de Suns uit 31 pogingen. Van downtown kwam Zorg en Zekerheid Leiden niet verder dan 8 uit 21, maar dat was in de slotfase niet bepalend. De dertien gemiste vrije worpen op 35 pogingen, waarvan vijf opeenvolgende missers in de laatste minuut, tikten een flink stuk zwaarder aan.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball opende het seizoen wel met een overwinning, al wisten de Rotterdammers in de eerste drie kwarten tegen Apollo Amsterdam ook niet te overtuigen. Pas in het vierde kwart liep Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in sneltreinvaart weg bij de Amsterdammers. Via een 2-20 run werd het uiteindelijk 53-74.

Beide clubs kwamen elkaar vorig seizoen slechts twee keer tegen. Althans, kwam er een einde aan de wedstrijd, want het derde duel werd na een minuut spelen in het tweede kwart bij een 16-10 stand in Rotterdams voordeel gestaakt. De andere duels werden door de Leidse ploeg gewonnen. In Rotterdam werd het 79-82, in Leiden 96-81. De laatste nederlaag in Rotterdam dateert van 27 januari 2018. Het werd toen 77-76. Drie seconden voor het einde maakte Ordane Kanda met een driepunter een einde aan een 34 wedstrijden durende winning streak tegen de Rotterdammers.

Kanda, die dat jaar topscorer van de Dutch Basketball League werd, is weer teruggekeerd in Rotterdam. Hij is in aanvallend opzicht een van de belangrijkste wapens van de Rotterdammers. Jeroen van der List speelde vorig seizoen al voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en hij zag vlak voor de start zijn oude maatje Mohamed Kherrazi aansluiten. Waar Van der List vooral in aanvallend opzicht gevaarlijk kan zijn met zowel een outside als inside game, daar zorgt Kherrazi voor een verdedigende impuls.

Arunas Mikalauskas (vorig seizoen nog uitkomend voor Aris Leeuwarden) en Juan Davis wisten tegen Apollo het netje makkelijk te vinden. De Litouwer was goed voor 18 punten, Davis noteerde 15 punten. Mikalauskas was ook nog eens goed voor 10 rebounds en 4 assists.

In het voorseizoen was Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis met 79-68 te sterk voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Het duel zondagmiddag vindt echter in Rotterdam plaats. Aanvang 14.30 uur en er wordt zowel voor ene livestream als livestats gezorgd.


Eredivisie Feyenoord Preview

Meer nieuwsberichten