Na twee nederlagen op rij is het zaak dat Zorg en Zekerheid Leiden weer eens voor de winst kan gaan. Is Den Helder Suns de juiste tegenstander om twee punten tegen te pakken of gaat de ploeg van Peter van Noord voor een verrassing tegen het Leidse team zorgen? Zaterdagavond tegen 22.00 uur wordt duidelijk welke van de twee opties de juiste is.

Zorg en Zekerheid Leiden zit in een dipje. Tegen Heroes Den Bosch kreeg de Leidse ploeg een pak rammel (109-83), dat vooral in het derde kwart tot uiting kwam. Heroes Den Bosch zorgde voor een negatief record door 46 punten te scoren in één kwart en dat was Zorg en Zekerheid Leiden nooit eerder overkomen. Het oude record stond op 40 en werd toevallig ook door Den Bosch bewerkstelligd.

Tegen PVSK-Veolia was er wel iets van herstel waarneembaar, maar in elk geval niet genoeg om een uitwedstrijd in de groepsfase van de FIBA Europe Cup in winst om te zetten. Het werd 87-77 voor de Hongaren. Zorg en Zekerheid Leiden, Inter Bratislava en PVSK-Veolia hebben nu alle drie één wedstrijd gewonnen en twee verloren. Benfica gaat aan de leiding met de volle winst na drie speelronden.

Zorg en Zekerheid Leiden kan nu even het vizier weer richten op de Dutch Basketball League. Zowel de Leidse ploeg als Den Helder Suns heeft zes punten, al heeft Den Helder daar wel twee wedstrijden meer voor nodig gehad. De ploeg van Peter van Noord eindigde vorige seizoen knap op de vijfde plaats en heeft als doel om dat te evenaren.

De opkomst van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball maakt het wel lastig voor de Suns, maar ook de nummer zes gaat nog door naar de play-offs. Daar doen de Suns tot nu toe goede zaken. De directe concurrenten voor plek zes (Aris Leeuwarden, Apollo Amsterdam en Basketbal Academie Limburg) kregen allemaal te maken met een nederlaag tegen Den Helder.

Tegen vier van de vijf topploegen lukte het Den Helder niet om de winst te pakken. In Sporthal Sportlaan pakten Donar (72-100) en Landstede Hammers (78-92) de twee punten. Ook in Rotterdam (91-74) en Den Bosch (84-69) was er geen zege weggelegd voor de Suns.

Waar je vaak Amerikanen ziet als dé topspeler, is die eer bij de Suns weggelegd voor Yarick Brussen. De 2.07 meter lange center is niet alleen de toprebounder van de ploeg (8.7 stuks), maar is ook de speler die de meeste punten (16.9) laat aantekenen. Josh Williams is de tweede scorer met een gemiddelde van 15 punten per wedstrijd.

Twee Nederlandse spelers maken naast Brussen standaard deel uit van de startende vijf. Dat zijn Boyd van der Vuurst de Vries (11.6 punten, 4.7 rebounds, 3.4 assists) en de supersnelle Nino Gorissen (7.4 punten, 7.1 assists). Thibault Vanderhaegen staat aan het begin van de wedstrijd ook in het veld. De 2.04 meter lange Belg is gemiddeld goed voor 11.6 punten. Afgelopen wedstrijd stond Michael Miller ook in de basis. Deze Amerikaanse guard tekent voor 12.2 punten, 5.5 rebounds en 3.2 assists.

Sinds kort heeft de ploeg uit de kop van Noord-Holland een derde Amerikaan. K.J. Byers, een 2.01 meter lange forward, is afgelopen week neergestreken in Den Helder. Of hij zaterdag al speelgerechtigd is, is nog niet bekend.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt deze maand vier thuiswedstrijden. Het duel tegen de Den Helder Suns is het eerste uit een reeks van vier. Alle kans dus om de Leidse ploeg aan het werk te zien. Koop hier je kaartje en zorg dat je er zaterdag bij bent! De ploeg heeft jouw steun hard nodig.


DBL DenHelderSuns Eredivisie Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten