Sergio de Randamie is in de prijzen gevallen, zo is vandaag bekend geworden. Door de coaches en de aanvoerders van de ploegen in de Dutch Basketball League plus een klein legertje journalisten is de speler van Zorg en Zekerheid Leiden verkozen tot de beste zesde man van het seizoen 2018-2019.

De stemgerechtigden hadden het moeilijk om hun keuze te bepalen. Maar liefst 31 verschillende spelers kregen punten in de verkiezing van de Sixth Man. Sergio de Randamie verzamelde 101 punten, 10 meer dan Sergerio Gipson van Donar. Met 35 punten volgde Olaf Schaftenaar op afstand als derde. De Randamie dankt zijn uitverkiezing mede vanwege zijn spel in de bekerfinale tegen Landstede Basketbal. Na het uit het veld sturen van Kenneth Simms stond De Randamie op en hielp hij zijn ploeg aan de bekerwinst.

De Randamie lost Arvin Slagter af als beste speler die bij zijn ploeg van de bank komt. Slagter kreeg de onderscheiding in 2017 en 2018.

Het is voor de zesde keer dat de onderscheiding in de Dutch Basketball League wordt uitgereikt. De Randamie is de derde speler van ZZ Leiden die tot beste zesde man wordt uitgeroepen. In 2015 kreeg Dylon Cormier de prijs, in 2016 was de award voor Rogier Jansen.

Kenneth Simms eindigde bij deze verkiezing op de negende plaats. Op een gedeelde zeventiende plaats is Marijn Ververs terug te vinden.

Ververs kwam in nog twee eindklassementen voor. In de verkiezing voor Most Valuable Player under 23 tekende Ververs voor de zesde plaats. Twan Polman kwam uit op de veertiende plaats. Deze prijs ging overigens naar Rienk Mast. Ook in de verkiezing voor Most Improved Player werd Mast winnaar. De jeugdige forward bleef nummer twee Ckayton Vette ruim voor. Ververs is terug te vinden op de negende plaats. Worthy de Jong (zeventiende) en De Randamie (negentiende) behoren tot de 27 spelers die voor deze award stemmen kregen.

Het All Rookie Team telt geen spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Twan Polman en Troy Koehler kregen niet genoegd stemmen. Het All Rookie Team bestaat uit Boy van Vliet (Rookie van het jaar), Jito Kok, Shane Hammink, Ivan Simic en Nick Hammink.

Antio Sinterniklaas werd overigens opnieuw uitgeroepen tot de beste scheidsrechter van dit seizoen. Alle overige prijzen worden volgende week bekend gemaakt.

 


Seizoenprijs SergioDeRandamie Zesde man

Meer nieuwsberichten