Na drie seizoenen Zorg en Zekerheid Leiden keert Sergio de Randamie terug bij Apollo Amsterdam. De 36-jarige forward/center begon in 2007 zijn Nederlandse basketballoopbaan ook in Amsterdam, dat toen nog speelde onder de naam ABC Amsterdam.

De 2.00 meter lange De Randamie maakte in de afgelopen drie seizoenen 132 keer zijn opwachting voor Zorg en Zekerheid Leiden. In totaal tekende hij voor 540 punten, 96 driepunters, 395 rebounds, 169 assists en 88 steals. Bij de Leidse ploeg kwam De Randamie veelal van de bank, wat hem in het seizoen 2018-2019 de prijs van Beste Zesde Man van de DBL opleverde. Vlak voor de jaarlijkse verkiezing knalde De Randamie in de bekerfinale tegen Landstede Basketbal vijf driepunters raak.

Afgelopen seizoen stond De Randamie in 20 competitiewedstrijden gemiddeld net iets meer dan 20 minuten binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 3.3 punten, 2.9 rebounds en 1.5 assist. Cijfers zeggen niet alles, want bij de Leidse formatie was hij niet nodig voor het scoren van veel punten, maar werd hij vooral geroemd om zijn verdedigende werk.

Of De Randamie in het aankomende seizoen het in de DBL op gaat nemen tegen zijn oude ploeg is nog maar de vraag. Apollo Amsterdam heeft zich vooralsnog niet ingeschreven voor een nieuw seizoen in de DBL.


Eredivisie SergioDeRandamie

Meer nieuwsberichten