Het blijft een druk programma voor Zorg en Zekerheid Leiden met steeds midweeks een wedstrijd voor de FIBA Europe Cup en dan in de weekenden duels in de Elite Gold van de BNXT League. Deze zaterdag stuit Zorg en Zekerheid Leiden op Stella Artois Leuven Bears. De coach van de Belgische formatie is een oude bekende, namelijk Eddy Casteels die in het verleden twee seizoenen coach van de Leidse formatie was.

Leuven Bears, dat zich als laatste Belgische ploeg ten koste van Spirou Basket Charleroi plaatste voor de Elite Gold, heeft in de cross-border fase tot nu toe één wedstrijd gespeeld. Dat was op zaterdag 5 maart in eigen huis tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Belgische formatie boekte in dat duel een 78-72 overwinning. Jeroen van der List kreeg overigens alle gelegenheid om een efficiency score van 34 neer te zetten. Dat was te danken aan 24 punten (schotpercentage 67%), 9 rebounds, 3 assists, 2 steals en 2 blocks.

Spelverdeler Joshua Heath en power forward Solomon Young werden topschutters met ieder 14 punten. Heath deelde overigens ook nog 8 assists uit. Wouter Willems schoot zich met 10 punten ook nog in de dubbele cijfers. Een andere bekende is Thibault Vanderhaegen die een seizoen voor Den Helder Suns uitkwam. De forward kwam tot 8 punten en 4 rebounds. Heath is een belangrijke spil in de ploeg van Casteels. Over het hele seizoen gemeten is de Amerikaan per wedstrijd goed voor 13.95 punten, 6.16 assists, 1.4 steals en 2.53 rebounds.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een zware wedstrijd tegen Hakro Merlins Crailsheim achter de rug. Doordat de zieke Luuk van Bree de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan, moesten andere spelers zich laten gelden. Arunas Mikalauskas en Maarten Bouwknecht lieten zich aanvallend van hun goede kant zien. Einaras Tubutis knapte weer veel vuil werk op en plukte 13 rebounds.

De Leidse ploeg moet in staat geacht worden om twee punten bij te schrijven, maar competitie spelen na een zware Europese wedstrijd is niet altijd even eenvoudig. Winst in de thuiswedstrijden is nagenoeg een vereiste om in het spoor van Heroes Den Bosch te blijven en om Donar en Landstede Hammers achter zich te houden. Het duel begint om 20.00 uur.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie LeuvenBears Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten