Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat er zaterdag om 13.00 uur een bekerwedstrijd tegen BS Leiden op het programma. Het duel uit de achtste finales wordt gespeeld in Arena 1574. Het is echter een thuiswedstrijd van het één klasse lager spelende BS Leiden, waardoor er geen entree betaald hoeft te worden. De wedstrijd is dus gratis toegankelijk.

BS Leiden komt uit in de promotiedivisie en is daar nog ongeslagen. De zes competitiewedstrijden werden zonder nederlaag afgewerkt. De enige andere ongeslagen ploeg is de regerend kampioen van de promotiedivisie. Lokomotief heeft ook nog niet verloren en heeft al negen duels gespeeld.

In het bekertoernooi is het de formatie van coach Muris Agic ook goed voor de wind gegaan. In de eerste ronde werd met 69-89 van DAS uit Delft gewonnen. In de tweede ronde werd in het Kalverdijkje van BV Leeuwarden gewonnen met 51-78. Utrecht Bull’s was een lastigere tegenstander. Na vier minuten in het vierde kwart keek BS Leiden tegen een achterstand van 17 punten aan. Na een snelle inhaalrace werd er in Utrecht alsnog met 80-91 gezegevierd. Met als gevolgd dat er nu een bijzondere wedstrijd op het programma staat: BS Leiden versus Zorg en Zekerheid Leiden. Oftewel team 2 tegen team 1.

Het team van BS Leiden herbergt wel een aantal spelers die al in één of meerdere wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden zijn uitgekomen. Nezar Kanbier maakte afgelopen seizoen nog deel uit van de kampioensploeg. Zijn inbreng bleef beperkt tot 4 wedstrijden. Kevin Jonathan heeft er heel wat meer gespeeld. Verdeeld over twee seizoenen (2020-2021 en 2021-2022) kwam hij 16 keer in actie voor de hoofdmacht.

Daarmee houdt het nog niet op. Marnexson Knepa trad in het seizoen 2017-2018 drie keer aan namens Zorg en Zekerheid Leiden. Tijmen de Haas mocht in het seizoen 2019-2020 ook één wedstrijd met het vlaggenschip meedoen. Daarnaast herbergt BS Leiden ook nog een aantal jeugdinternationals, zoals Loek van Zeil en Boris Borst.

Het wordt een interessante krachtmeting tussen deze twee teams, waarbij Zorg en Zekerheid Leiden natuurlijk wel als grote favoriet geldt. Wel is het zaak om iedereen blessurevrij de wedstrijd te laten afsluiten, want komende woensdag staat in Leiden de eerste wedstrijd van de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup op het programma. CSM CSU Oradea uit Roemenië is zonder twijfel een tegenstander van een ander kaliber dan BS Leiden.


BasketballCup Bekertoernooi BSLeiden Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten