Het voor Zorg en Zekerheid Leiden uiterst succesvolle kalenderjaar 2023 wordt deze zaterdag om 20.00 uur afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Een mooi moment om het seizoen af te sluiten met de enige echte klassieker van het Nederlandse basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft dit seizoen één keer gespeeld tegen Heroes Den Bosch en daar komen dus nog zeker drie wedstrijden bij nu beide ploegen aan elkaar gekoppeld zijn voor de halve finale van de Basketball Cup.

Die enige wedstrijd tot nu toe vond plaats op 7 oktober in Den Bosch. Zorg en Zekerheid Leiden verscheen in De Maaspoort na twee ruime zeges bij Den Helder Suns (65-100) en thuis tegen Yoast United (102-58). In Den Bosch was de wedstrijd na het eerste kwart eigenlijk al gespeeld. Zorg en Zekerheid Leiden wist slechts één field goal te produceren en keek tegen een 25-4 achterstand aan bij een Heroes Den Bosch dat vanuit alle hoeken driepunters door de ring liet glijden. In het vervolg van die wedstrijd kwam Zorg en Zekerheid Leiden wel wat beter voor de dag, maar niettemin kon er een 78-54 nederlaag geïncasseerd worden.

Stan van den Elzen was met 19 punten de enige Leidse speler die in de dubbele cijfers wist te komen. Uitgerekend Van den Elzen zal er dit seizoen niet meer bij kunnen zijn. Tajion Jones sloot dat duel met slechts 2 punten af en hij zal zich zeker willen bewijzen in de topper tegen de huidige nummer 1 in de nationale fase van de BNXT League. Het is ook de vraag of Roeland Schaftenaar fit is om at minuten te maken, want anders wordt het weer een wedstrijd voor zeven Leidse spelers.

Heroes Den Bosch zal in elk geval niet op volle oorlogssterkte aan kunnen treden. Thomas van der Mars heeft een operatie ondergaan en zal pas na de jaarwisseling weer kunnen spelen. Om het gat van Van der Mars te vullen heeft Heroes Den Bosch tijdelijk een beroep gedaan op Ralf de Pagter, die de afgelopen jaren bij Landstede Hammers in actie kwam.

Aan Bossche zijde was Austin Price destijds mede door zeven rake driepunters goed voor 23 punten. D.J. Fenner kwam tot 16 punten. Keime Helfrich noteerde 13 punten, al kwam hij in de meest recente wedstrijd van Heroes Den Bosch vanwege een kwetsuur niet in actie. Sherron Dorsey-Walker (voormalig speler van Landstede Hammers) heeft zich overigens ook bij de selectie van Heroes Den Bosch gevoegd.

De wedstrijd begint om 20.00 uur in Arena 1574 en vergeet niet om knuffelbeesten mee te nemen om op het veld te gooien voor de zieke kinderen van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis.


BNXT_League Eredivisie HeroesDenBosch Klassieker Preview Teddy_Bear_Toss Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten