87-79

Datum: zaterdag 6 november 2021 · 14:30
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

U18 wijst Heroes Den Bosch terug

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen de nummer drie van de competitie, Heroes Den Bosch. Het Leidse team stond zelf zevende en miste een aantal spelers. Toch werd het duel in winst omgezet. Bij rust was de marge 8 punten en dat was aan het eind van de wedstrijd nog steeds zo: 87-79.

Vooraf was wel duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Na Boris vorige week was nu ook Ryan de pechvogel met een flinke enkelblessure. De verwachting van fysiotherapeut Erik is dat beide mannen er minimaal vier weken uit zijn. Deze week had Soll ook nog eens last gekregen van zijn kuit en ook hij was dus helaas ook niet inzetbaar.

Heel vervelend allemaal, maar er was afgesproken om er hard tegenaan te gaan. Tegenslag moet overwonnen worden en veel extra speeltijd en kansen voor de overige spelers om zich te bewijzen. Luuk en Loek uit U16 kwamen ons bovendien helpen.

Zorg en Zekerheid Leiden sloot het eerste kwart goed af mede doordat Mike Backer en Tico Parlevliet uitstekend doorkwamen in de aanval. De Leidse ploeg probeerde het tempo hoog te houden in het tweede kwart, waarin Loek en Luuk met goede invalbeurten de U18-spelers wat rust gaven. Aan het eind van het tweede kwart liep Zorg en Zekerheid Leiden door onder meer een driepunter van Kaya zelfs uit.

Bij rust dus 8 punten voor en een misschien toch wel verrassende overwinning behoorde tot de mogelijkheden. Heroes Den Bosch kwam nog wel tot op 2 punten (57-55) in het derde kwart, maar kon niet doordrukken. Door een buzzerbeater van grote afstand door Oualid Lazaar aan het einde van het derde kwart werd het 69-59.

In het laatste kwart hield de Leidse ploeg het hoofd koel en pakte de zeer verdiende winst. “Het was dus een spannende strijd, waarin wij vrijwel de hele wedstrijd een voorsprong hadden”, gaf coach Carlo Rizzone te kennen. “Het verschil tussen beide teams zat ‘m in het feit dat wij onze vrije worpen iets beter namen, meer rebounds hadden en Heroes meer balverlies had. Ondanks de blessures van de afwezige Soll, Boris en Ryan (samen gemiddeld goed voor 64 punten, 25 rebounds en 11 assists per wedstrijd) heeft het team laten zien dat andere spelers er ook kunnen staan wanneer dat keihard nodig is.

Scores: Kaya 21 (5 assists, 6 rebounds), Mike 19 (13 rebounds), Oualid 17 (8 rebounds, 6 steals), Tico 10 (9 rebounds), Vitalino 10. Tyrese pakte 7 rebounds.