58-82

Datum: zondag 31 oktober 2021 · 13:30
Locatie: Sportcentrum De Schaapskooi, Bemmel

U18 speelt zich langs TBG Dragons

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden nam het afgelopen zondag op tegen TBG Dragons. De Leidse formatie speelde een prima eerste helft (18-48) en legde daar al de basis voor de eindzege. Na de pauze was de concentratie stukken minder, maar de winst kwam niet meer in gevaar: 58-82.

De Leidse ploeg speelde de eerste twee kwarten prima. Het gameplan (continu tegenstander full court onder druk zetten) werd als team goed uitgevoerd. TBG Dragons kwam totaal niet in hun spel en had veel balverlies onder druk. Zorg en Zekerheid Leiden had een aantal mooie fastbreaks en goed uitgespeelde aanvallen. De ruststand van 18-48 gaf geen vertekend beeld van de krachtsverhouding tussen beide teams.

In de rust was de warming-up ongeconcentreerd en er leek een bepaalde onderschatting ten aanzien van de Leidse tegenstander te ontstaan. De vijf spelers die goed geëindigd waren voor rust en een flink gat hadden geslagen, begonnen ook aan het derde kwart. Helaas niet met dezelfde effort en intensiteit als waarmee ze het tweede kwart geëindigd waren. De Leidse formatie liet de teugels vieren in de verdediging en gaf TBG Dragons daarmee de kans om terug te groeien in de wedstrijd. De ploeg uit Bemmel leefde dan ook helemaal op.

Ondertussen leek het op de bank wel een theekransje. Het was te gezellig en ongeconcentreerd. Die spelers van de bank namen dat ook mee toen ze in het veld kwamen om vermoeide teamgenoten af te lossen. Aanvallend speelde Zorg en Zekerheid Leiden dan ook geen goed uitgespeelde aanvallen meer. Organisatie en creativiteit waren ver te zoeken. Wel ontstond hetzelfde beeld als in het laatste kwart van de laatste wedstrijd tegen Apollo, met slechte schotopties van afstand en niet meer de basket aanvallen of de open man creëren en aanspelen.

U18 liet TBG Dragons nog terugkomen tot 19 punten. Daarna wist de Leidse formatie zich toch nog enigszins te herstellen. Eindstand: 58-82. Boris Borst speelde niet mee. Op de laatste training voor de wedstrijd is hij door zijn enkel gegaan. Zijn gemiddelde van 25 punten en 10 rebounds uit de laatste vijf wedstrijden zal de Leidse ploeg tijdelijk moeten missen.

“Dat we de tweede helft toch nog verloren hebben en de wijze waarop zegt dat we nog stappen te maken hebben als team”, luidde het commentaar van coach Carlo Rizzone. “Concentratie en effort moeten de hele wedstrijd goed zijn en 18 aanvallende rebounds voor TBG mag ons gewoon niet gebeuren.”

Topscorers: Ryan van Eyck 29, Soll Ndongosi 20 (12 rebounds, 5 steals), Oualid Lazaar 8 (5 assists).