84-94

Datum: zondag 24 oktober 2021 · 14:30
Team: U18
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

U18 onderuit tegen Apollo Amsterdam

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden kwam net als alle andere jeugdteams afgelopen zondag uit tegen Apollo Amsterdam. Na een goed eerste kwart (21-15) verloor de Leidse formatie langzaam terrein tegen de jeugdige Amsterdammers. Via een ruststand van 44-45 werd het uiteindelijk 84-94 voor Apollo Amsterdam.

U18 kon weer eens compleet aantreden tegen Apollo Amsterdam. De start was goed, de Leidse ploeg was bij de les. Enkele goed uitgespeelde aanvallen en onder meer 10 punten van Boris Borst zorgden voor een 21-15 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart hielden de teams elkaar in evenwicht. Boris was opnieuw moeilijk te stoppen voor Apollo nu zijn schot de laatste wedstrijden ook begint te lopen. Opnieuw 11 punten voor hem. Ruststand 44-45.

In het derde kwart wiste Zorg en Zekerheid Leiden slechts een kleine voorsprong te behouden van 3 punten en daarmee werd duidelijk dat het vierde kwart beslissend zou gaan worden. Het kon alle kanten op in deze boeiende wedstrijd. Aanvankelijk pakte de Leidse ploeg nog een voorsprong van vijf punten, maar daarna kwam er zand in de machine. De aanvallen liepen moeizamer en vooral de drietjes vielen niet meer. De eindstand luidde derhalve 84-94.

Coach Carlo Rizzone maakte een analyse op basis van de stats: “We schoten in deze wedstrijd onze drietjes bizar slecht 6 op 35..... Eindelijk wel een wedstrijd waarin we een fatsoenlijk percentage vrije worpen schieten met 20 uit 24. We compenseerden ons slechte schot met 21 aanvalsrebounds (Boris 10!).”

“We nemen 11 schoten (twee- en driepunters) meer in de wedstrijd dan Apollo”, vervolgt Rizzone. “19 drietjes meer dan Apollo en bij die drietjes zaten een hoop slechte schotkeuzes waar we te gehaast waren en niet georganiseerd en zonder creativiteit speelden. Vooral in 14-second situaties moeten we georganiseerd blijven spelen en de basket blijven aanvallen. Het vierde kwart, toen het er echt om ging, was ons slechtste kwart op meerdere fronten: aanvallend, verdedigend en qua rebounding. Zondag weer een wedstrijd in Bemmel en een kans om onszelf te herstellen.”