80-76

Datum: zaterdag 16 oktober 2021 · 14:00
Locatie: De Slenk, Den Helder

Incompleet U18 onderuit in Den Helder

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden kwam zaterdag in actie tegen BV Noordkop. In Den Helder moest een incompleet U18-team de tegenstander laten gaan, met als gevolg een 80-76 nederlaag. Een terechte nederlaag, concludeerde coach Carlo Rizzone.

Na één nederlaag gevolgd door drie overwinningen speelden de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden U18 hun uitwedstrijd in Den Helder tegen BV Noordkop. Een tegenstander die op video gezien was en die te pakken moest zijn. Helaas moest dat dan wel gebeuren zonden Kaya en Soll (beide ziek).

Voorafgaand aan de wedstrijd werd in de kleedkamer afgesproken om collectief met keiharde inzet en goede boxing out de rebounds die de beste rebounder Soll normaal gesproken pakt, te compenseren. Helaas kwam daar maar weinig van terecht. Noordkop schoot met scherp en grossierde in aanvallende rebounds. Desondanks bleef Zorg en Zekerheid Leiden aanklampen en sloot het eerst kwart af met een achterstand die te overzien was: 24-19.

In het tweede kwart liep de Leidse ploeg wel wat in, maar het rebounden, vooral verdedigend, nam dramatische vormen aan. Noordkop leek meer te scoren uit aanvallende rebounds dan uit andere aanvalsopties. Ruststand 41-41.

In het derde kwart oogde Zorg en Zekerheid Leiden plots wel scherp en strijdvaardig. Via een 0-12 run leek de wedstrijd de Leidse kant op te gaan. Verdedigend had de ploeg nog wel de nodige moeite met een sterke één- tegen-één 1 speler die moeilijk gestopt kon worden en in de verdedigingsrebound had de Leidse formatie nog steeds grote problemen. Desondanks behield Zorg en Zekerheid Leiden dit kwart een voorsprong: 53-63.

In het vierde kwart had de Leidse ploeg steeds meer moeite om tot scoren te komen. Noordkop schoot er dit kwart vier driepunters in en had met nog zes seconden te gaan bij een 76-76 stand het balbezit op eigen achterlijn. Het leek op een verlenging af te gaan. Een fout van Leidse zijde op een driepunter in de laatste seconde van Noordkop gooide helaas roet in het eten. De speeltijd was verstreken, de stand was gelijk, maar Noordkop had dus nog wel drie vrije worpen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Dat deden ze dan ook door alle vrije worpen te benutten en ook een extra vrije worp, gegeven in verband met een frustratie technische fout was succesvol. Eindstand 80-76

“Een terechte nederlaag in een wedstrijd waar we onszelf zeer tekort deden door bedroevend slecht te rebounden”, stelde coach Rizzone na afloop. “Dat zal een onderdeel zijn dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen Apollo beslist beter zal moeten gaan.”

Topscorers: Boris Borst 22, Ryan van Eyck 21, Jaynil Westerborg 11, Vitalino Ramos Pereira 7, Oualid Lazaar 5, Tyrese Panthophlet 4, Tico Parlevliet 4 en Mike Bakker 3.