62-72

Datum: zondag 14 november 2021 · 14:30
Locatie: Spaarnehal, Haarlem

U18 neemt punten mee uit Haarlem

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag twee winstpunten meegenomen uit Haarlem. Ondanks een beperkte selectie werd BC Triple Threat met 62-72 verslagen.

U18 trad aan in Haarlem tegen BC Triple Threat U18 en moest dat net als vorige week doen zonder Soll, Boris en Ryan en dit keer ook nog zonder Jaynil. ZZ Leiden U16 speelde op hetzelfde moment hun wedstrijd, dus waren daarvan ook geen spelers beschikbaar en ook Bas Corion speelde zelf met U18-3 en was dus niet beschikbaar.

Blijven over de 6 spelers Kaya, Oualid, Tyrese, Mike, Tico en Vitalino dus dat is best krapjes en met de uptempo stijl van spelen ook lastig om een volledige wedstrijd vol te houden. Met zo weinig wissels ligt de kans op overbelasting en nog meer blessures ook nog eens op de loer.

Dus werd er een list verzonnen! De vanwege hun studie en examenjaar gestopte Filippos en Evaggelos Atlasis trainen nog wel bij de Basketball Skills Academy en waren hopelijk voldoende in shape en beschikbaar. Eén midweeks appje was voldoende. Beide heren waren graag bereid om te helpen en konden ruimte maken in hun drukke studieprogramma.

Het eerste kwart ging gelijk op na een prima 0-7 start, onder meer door scores van Tico Parlevliet, Oualid Lazaar en Mike Backer. Evaggelos kwam lekker het veld in, want zijn eerste score was direct een driepunter in de buzzer van de 24 seconden-klok. Welkom Evaggelos, nice to have you back! Zorg en Zekerheid Leiden sloot het eerste kwart af met een kleine 14-16 voorsprong. Het tweede kwart bleef die kleine voorsprong behouden: 27-32 ruststand.

Het derde kwart zou het beste Leidse kwart worden. De spelers gaven goed druk, reboundden beter en forceerden een aantal keer balverlies bij BC Triple Threat wat omgezet kon worden in fastbreaks. Door een drietje van Oualid werd het 34-45 en BC Triple Threat had een time-out nodig. Ze probeerden de Leidse ploeg met wisselende verdedigingen (1-3-1 zone en man-to-man) te bestrijden, maar daar ging Zorg en Zekerheid Leiden goed mee om. Oualid had met 8 punten dit kwart een prima aandeel en ook Kaya kwam goed door met twee drietjes, waarmee het derde kwart werd afgesloten met 41-54.

Het vierde kwart drong BC Triple Threat nog wel aan met een 2-1-2 zone, maar de Leidse overwinning kwam niet meer in gevaar. BC Triple Threat kwam nog tot 62-69, maar dat was vooral doordat de Leidse spelers slordig waren met de toegekende vrije worpen. “Met 11 uit 25 over de hele wedstrijd lieten we daar te veel liggen. Wel prima waren onze 16 steals en 24 aanvallende rebounds als team”, stelde coach Carlo Rizzone na afloop. De eindstand luidde 62-72.

Scores: Oualid 16 (7 rebounds, 5 steals), Mike 15 (12 rebounds), Evaggelos 10 (10 rebounds, 4 steals), Vitalino 10 (6 rebounds), Kaya 9 (6 assists), Tico 8 (5 rebounds), Tyrese 2 (11 rebounds) en Filippos 2 (3 rebounds).