69-80

Datum: vrijdag 29 oktober 2021 · 20:00
Locatie: Sporthallen Zuid, Amsterdam

U22 slaat toe in het vierde kwart

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen vrijdagavond in Amsterdam tegen de Orange Lions Academy (OLA). Na een ruststand van 30-39 werd er door de Leidse mannen gewonnen met 69-80.

Lucas Kruithof opende de wedstrijd met een driepunter, waarna twee scores volgden van de tegenstanders (4-3). Youri Meeuwisse bracht met een dunk de stand weer in Leids voordeel. Na een run van OLA (15-9) riep coach Agic zijn mannen naar de kant. Dit had een positief effect, want binnen een paar minuten was de stand weer gelijk (15-15) en zette Quincy Tjon Affo met een dunk en een score de Leidse mannen opnieuw op voorsprong (15-19). Daarna liepen de Leidse mannen nog iets verder uit en namen een voorsprong van 6 punten. Eind eerste kwart: 17-23.

Het duurde even voordat de eerste punten in het tweede kwart op het scorebord stonden. Tijmen de Haas maakte de eerste punten voor Zorg en Zekerheid Leiden door twee vrije worpen raak te schieten. Ook in dit kwart een heerlijke dunk, deze keer van Kevin Jonathan. Aan het eind van dit kwart waren de Leidse mannen verder uitgelopen en werd met een verschil van 9 punten de kleedkamer opgezocht. Ruststand: 30-39.

In de rust werd door de coaches onder andere aangegeven de rust te bewaren en om goed te kijken naar kansen die ontstaan in de aanval.

De Leidse mannen kwamen na de rust echter minder goed uit de kleedkamer dan de mannen uit Amsterdam. Dit kwart werd gewonnen door de Amsterdammers. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong geslonken tot 3 punten: 57-60.

Aan het begin van het vierde kwart hadden de Leidse mannen hun vizier op scherp en werd er ook in de verdediging hard gewerkt met als gevolg een 0-12 run (57-72). In de eerste vier minuten werd er door de tegenstanders niet gescoord. De mannen van OLA kwamen nog wel terug tot 6 punten, maar Kasper van Osnabrugge zorgde er met een driepunter voor dat het verschil weer 9 punten werd (68-77) met nog ongeveer één minuut speeltijd op de klok. Na een rake vrije worp van de tegenstander mocht Lucas Kruithof nog drie vrije worpen nemen na een fout op zijn driepuntspoging. Hij raakte drie keer en bracht hiermee de eindstand op 69-80.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 5 november in het Houtkwartier om 20.30 uur tegen Heroes Den Bosch.

Scores: Lucas Kruithof 26 (13 rebounds), Quincy Tjon Affo 16, Tijmen de Haas 13, Kevin Jonathan 12, Jamayro de Windt 5, Kasper van Osnabrugge 3, Youri Meeuwisse 3 en Nezar Kanbier 2.