84-82

Datum: zondag 24 oktober 2021 · 17:00

U22 wint na sterke comeback van ongeslagen Apollo

Tegen het sterke Apollo Amsterdam is het altijd lastig om te winnen. Afgelopen zondag leek het er in het derde kwart niet op dat dit zou gebeuren, maar na een rommelig en spannend einde van het vierde kwart won het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden met 84-82.

De sprongbal werd door Youri Meeuwisse de juiste kant op getikt, waarna vervolgens de eerste punten door Jeffrey Hesseling op het scorebord werden gezet. De scores wisselen elkaar af, maar richting het eind van het eerste kwart is Apollo uitgelopen naar 16-23. Door twee steals en scores van Jamayro de Windt werd het verschil teruggebracht naar drie punten: 20-23.

Lucas Kruithof zorgt direct bij aanvang van het tweede kwart met een driepunter dat beide teams weer gelijk staan (23-23). Zo wisselen ook de scores in het tweede kwart elkaar steeds af en stond het meerdere keren gelijk. Nezar Kanbier, die lange tijd geblesseerd is geweest, kwam in dit kwart ook tot scoren. Met een kleine achterstand gingen de Leidse mannen richting de kleedkamer: 39-41.

Tijdens de rust werd het belang van het rebounden benadrukt door de coaches. Met name het verdedigend rebounden en het uitblokken werd regelmatig nagelaten. Ook werd besproken hoe het aanvallend beter zou kunnen.

Na de rust werden de Leidse mannen enigszins verrast door een stevige press van de Amsterdammers. Op een gegeven moment keken de mannen van het team van coach Muris Agic tegen een achterstand aan van 18 punten. Tijmen de Haas, Jamayro de Windt en Quincy Tjon Affo brachten het verschil aan het eind van het derde kwart terug naar 10 punten.

In het vierde kwart werd er hard gewerkt door de Leidse mannen en werd het verschil steeds kleiner. Halverwege dit kwart stond het, door een driepunter van Jamayro de Windt, weer gelijk (72-72). Toch sloeg Apollo weer een klein gaatje via de zeer goed spelende Denzel Ndongosi (goed voor in totaal 33 punten). Een driepunter van Kevin Jonathan zorgde in de laatste minuut voor een voorsprong voor het team van Zorg en Zekerheid Leiden (83-82). De coach van Apollo nam een time out. Er werd een fout op Jamayro de Windt gemaakt die hierdoor naar de vrije worplijn mocht. Hij benutte de eerste vrije worp, de tweede niet. De laatste seconden tikten weg en er was geen tijd meer voor de Amsterdammers om nog te scoren. Eindstand 84-82.

De coaches waren uiteraard zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat, zeker gezien de flinke achterstand in het derde kwart.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 29 oktober in Amsterdam, waar om 20.00 uur de wedstrijd begint tegen de Orange Lions Academy.

Scores: Jamayro de Windt 31, Quincy Tjon Affo 15, Kevin Jonathan 10, Lucas Kruithof 9, Tijmen de Haas 9, Nezar Kanbier 6 en Jeffrey Hesseling 4